De Italiaanse acteur Roberto Benigni zal opnieuw te zien zijn in een Pinocchio-film. Waar hij in zijn eigen filmversie uit 2002 nog de titelrol speelde, zal de van La Vita e Bella bekende acteur in de nieuwe versie van regisseur Matteo Garrone te zien zijn als Pinocchio’s maker Geppetto.

Voor Benigni wordt de film een herkansing, want de door hem zelf geregisseerde Pinocchio-film uit 2002 werd keihard afgemaakt door critici. En dat terwijl de acteur toch volop goodwill had verzameld met La Vita e Bella, aangezien hij voor deze tragikomedie-met-meer-tragi-dan-komedie in 1999 nog een Oscar had gewonnen voor Beste acteur.

Drie Pinocchio-films tegelijk?!
Voor de duidelijkheid: het gaat hier dus niet om de eerder deze week eindelijk bevestigde Pinocchio-film die Guillermo Del Toro voor Netflix gaat maken. Het gaat ook niet om de live-action variant waar Disney mee bezig is, en waarvoor ze in gesprek zijn met de regisseur van het alom bejubelde Paddington 2. Nee, het gaat hier om een derde Pinocchio-film, die voorjaar 2019 op locatie opgenomen wordt in Toscane.

Article continues after the ad

Op locatie in Toscane
Garrone is een opmerkelijke keuze om de film te regisseren aangezien hij vooral bekend is van de kei-en-keiharde misdaadfilm Gomorra uit 2008, die opgenomen is in de meest verloederde achterbuurten van Napels. Vermoedelijk zal deze uitvoering van het beroemde sprookje over de houten pop die tot leven komt dan ook meer overeenkomsten hebben met het oorspronkelijke verhaal van de Italiaanse schrijver Carlo Collodi uit 1883, dan met de kleurrijke Disney-uitvoering uit 1940.