Kun je je Twilight voorstellen zonder Robert Pattinson als Edward Cullen? Dat was bijna het geval: het scheelde niets of het tieneridool was ontslagen als de vampier in Twilight.

Article continues after the ad

Method acting

In een interview met The New York Times onthulde de 31-jarige acteur dat zijn extreme ‘method acting’ zorgde voor irritaties tussen hem en de makers. Deze liepen zo hoog op dat zijn agent zelfs naar de filmset Canada moest vliegen om de boel te sussen.

Vampierenfamilie

Maar Robert noemt het opnemen van de Twilight-filmreeks ook een geweldige luxe en prijst zich gelukkig met zijn co-sterren Kristen Stewart, Taylor Lautner en Anna Kendrick. Het was ’amazing luck, as well, to just have fallen into it with the group of people I worked with on it.’ Ook zou hij zo weer de rol van de sprankelende vampier op zich nemen.

Good Time

Na Twilight speelde Pattinson in minder commerciële films als Cosmopolis. Hij is binnenkort te zien in de misdaadthriller Good Time. In deze grimmige misdaadthriller slaan twee broers op de vlucht na een mislukte bankoverval. Constantine (Robert Pattinson) weet te ontsnappen, maar zijn broer belandt achter tralies. Om hem vrij te krijgen, moet Constantine een flinke borgsom op tafel leggen. Hij zal diep in de nachtelijke onderwereld moeten duiken om dat geld bij elkaar te sprokkelen, terwijl de politie hem nog steeds op de hielen zit.

Good Time draait vanaf 14 september in de Nederlandse bioscopen.