Robert Pattinson brak door als de woest aantrekkelijke vampier Edward in de Twilight-films. Maar wie hem in zijn nieuwste rol ziet, kan zich moeilijk voorstellen dat zijn poster vroeger aan de wand hing in talloze meisjeskamers.

Sekssymbool

Kirsten Stewart en Robert Pattinson waren dankzij de razend populaire Twilight-reeks nog maar kortgeleden een van de meest begeerde filmkoppels. Maar tegenwoordig spelen Stewart en Pattinson in kleinere films die het vooral goed doen op internationale filmfestivals. Dat geldt ook voor Good Time, die onlangs op het filmfestival van Cannes in première ging. Daarin laat het voormalige sekssymbool zich weer eens van een heel andere kant laat zien.

Borgsom

In deze grimmige misdaadthriller slaan twee broers op de vlucht na een mislukte bankoverval. Constantine (Robert Pattinson) weet te ontsnappen, maar zijn broer belandt achter tralies. Om hem vrij te krijgen, moet Constantine een flinke borgsom op tafel leggen. Hij zal diep in de nachtelijke onderwereld moeten duiken om dat geld bij elkaar te sprokkelen, terwijl de politie hem nog steeds op de hielen zit.

Good Time draait vanaf 14 september in de Nederlandse bioscopen.

Watership Down Netflix BBC
Watership Down Netflix BBC

BBC heeft de eerste beelden vrijgegeven van de nieuwe uitvoering van Watership Down, waar de zender samen met Netflix mee bezig is. Afgaande op deze paatjes ziet het eruit alsof de hartverscheurende animatieklassieker waarin konijnen elkaar genadeloos hard verscheuren een waardige update gaat krijgen. De vierdelige miniserie moet met Kerst te zien zijn, en reken maar dat Flappie hierna nog slechter smaakt tijdens het kerstdiner.

Dramatisch verhaal

De oorspronkelijke animatiefilm uit 1978 was gebaseerd op het gelijknamige boek van Richard Adams uit 1972. Op het eerste gezicht zag het er schattig uit, zo'n film met van die zachte pluizige beestjes, maar pas op! De film bevat een dramatisch verhaal waarin het ene na het andere schattige stampertje op gruwelijke wijze aan zijn eind komt. Meerdere generaties kinderen zijn zich al rotgeschrokken, en nu is het maar hopen dat Netflix niet dezelfde fout maakt en deze nieuwe miniserie onder het Kids-menu onderbrengt.


Net zo duister als het origineel

In 1999 is er trouwens nog drie seizoenen lang een Watership Down-animatieserie geweest die wel wat kindvriendelijker was, maar deze miniserie belooft net zo duister als het origineel te worden. En alsof die arme konijntjes het al niet zwaar genoeg hebben gaat die jankerd van een Sam Smith ook nog eens een nummer voor de serie opnemen. Dan hebben we toch liever Art Garfunkel’s onverslijtbare Bright Eyes.

Konijnenklassieker

Deze nieuwe uitvoering van de konijnenklassieker heeft trouwens een sterrencast waar je u tegenzegt: James McAvoy, Nicholas Hoult (Beast it de X-Men), Gemma Arterton (Bond-girl Casino Royale), John Boyega (Finn uit Star Wars) en Sir Ben Kingsley waren al eerder bekend gemaakt, maar nu hebben ook Peter Capaldi (Doctor Who), Rosamund Pike, Daniel Kaluuya (Get Out, Black Panther) en Taron Egerton (The Kingsman zich bij de cast gevoegd.

 

art rooijakkers expeditie robinson
art rooijakkers expeditie robinson

De grootste rel in medialand van de afgelopen tijd dendert nog even voort: al voordat Expeditie Robinson’s Dennis Weening door RTL aan de kant geschoven werd gonsden er reeds geruchten dat de zender hem wilde vervangen door Art Rooijakkers. De voormalige Wie is de Mol-presentator heeft vanochtend bij Gerard Ekdom in de uitzending bevestigd dat RTL hem hiervoor gevraagd heeft. Alleen heeft Art er vooralsnog helemaal geen zin in!

“Dat hoeft niet voor mij”

“Ik ben door RTL gevraagd toen ik overstapte om verschillende programma's te presenteren en te maken. Toen hebben ze ook gevraagd of ik Robinson zou willen doen”, zo vertelde Rooijakkers live op Radio 10. “Ik heb vanaf begin af aan gezegd: ik heb zeven jaar Wie is de Mol?, het kroonjuweel van de Nederlandse televisie, gepresenteerd. Dus om dan direct een soortgelijk realityprogramma op een andere zender te presenteren, dat hoeft niet voor mij”.

 

“Dit gedoe werkt niet echt motiverend”

Niet alleen zou het toch uitstekend bekeken Expeditie Robinson volgens Art een stap terug zijn na het nog veel beter bekeken Wie is de Mol?, ook is hij hiervoor niet naar RTL gekomen: “Dan was ik wel bij de NPO gebleven en had ik nog jaren door kunnen gaan met Wie is de Mol?” Toch nam de zender niet meteen met zijn afwijzing genoegen, en daarom heeft Art het aanbod dan ook nog niet helemaal afgeschreven: “Nu gaat Dennis weg en vraagt iedereen aan mij of ik het ga doen, maar om heel eerlijk te zijn, heb ik echt geen idee. Dit gedoe werkt niet echt motiverend, kan ik je zeggen”. Het steekt Rooijakkers dat mensen nu lijken te denken dat hij Weenings baan zou hebben ingepikt: “Dat is echt zeker niet waar, integendeel zou ik willen zeggen”.

Dennis Weening zelf zou donderdag al gezegd hebben dat hij inderdaad door Art vervangen wordt, dus dit pijnlijke over-en-weer verhaal blijft nog wel even doorgaan.