Het is de laatste tijd vrij stil rondom de reboot van A Nightmare on Elm Street. Maar mocht die alsnog van de grond komen, dan heeft Robert ‘Freddy’ Englund alvast een slimme invalshoek bedacht!

Article continues after the ad

Vorig jaar schreven we nog dat filmstudio New Line bezig was met een reboot van A Nightmare on Elm Street. Er was zelfs al een scriptschrijver ingehuurd: David Leslie Johnson, de schrijver van The Conjuring-films en The Walking Dead. Maar sindsdien bleef het akelig stil rondom de terugkeer van Freddy Krueger. Met de recyledrift van Hollywood lijkt een nieuwe Elm Street-film echter onvermijdelijk. En Robert Englund, de acteur die jarenlang de rol speelde van Freddy Krueger, heeft best een tof idee voor de nieuwe versie!

Verbeelding

In een interview ter promotie van de documentaireserie Eli Roth’s History of Horror vertelt Englund: “Als ik een groot budget zou hebben, zou ik voor ieder slachtoffer een andere acteur inhuren voor de rol van Freddy. Hij leeft namelijk alleen in de verbeelding van zijn slachtoffers. Het enige wat we weten is dat hij een hoed, een gestreepte trui en een handschoen met messen draagt.” Het is zeker geen slecht idee en zou een frisse draai kunnen geven aan de serie.

Het is onwaarschijnlijk dat Robert Englund terugkeert in de iconische rol. De acteur gaf vorig jaar al aan dat hij zichzelf te oud vond om weer in de verminkte huid van Freddy te kruipen. “Ik kan niet meer acht keer achter elkaar doen alsof ik een klap krijg, zonder dat ik last krijg van mijn rug.” Englund heeft al een nieuwe Freddy op het oog: Kevin Bacon (Stir of Echoes) zou zijn gedroomde opvolger zijn!