Robert Downey Jr. is toch nog niet van plan om Iron Man en Tony Stark te laten rusten!

Hoewel Robert Downey Jr. zei dat hij klaar was met Iron Man, keert hij wéér terug als Tony Stark! De acteur verzorgt de stem van Iron Man in de Disney+-serie Marvel’s What If?

Na de opnames van Avengers: Endgame was Robert Downey Jr. trots op zijn carrière als Iron Man, maar ook blij dat zijn rol in het MCU uitgespeeld was. Hoewel zijn personage Tony Stark zeker uit de spotlights verdwijnt, is hij toch niet helemaal verdwenen.

Black Widow en Iron Man

Recent hoorden we dat Iron Man te zien is in in Black Widow, die zich focust op Scarlett Johanssons superspion Natasha Romanoff. Volgens Jeff Goldblum, die de fabulous Grandmaster speelde in Thor: Ragnarok, zien we Iron Man ook terug op Disney+!

Article continues after the ad

 

Disney+ werkt aan een nieuwe Marvel-animatieserie genaamd What If? (niet te verwarren met het vage Renée Zellweger-vehikel). Hierin worden de films uit het Marvel Cinematic Universe ‘geremixt’, waardoor er andere verhaallijnen ontstaan. Wat was er bijvoorbeeld gebeurd als bij Thanos’ ‘snap’ heel andere superhelden waren verdwenen?

Marvel’s What If?

De afleveringen van What If? staan op zichzelf, en hebben geen invloed op het grotere plaatje binnen de Marvel-verhalen. Jeff Goldblum spreekt de stem in van The Grandmaster, en meldde aan Buzzfeed dat zijn aflevering Iron Man bevat. Volgens de acteur was Robert Downey Jr. ook van de partij om de stem van Tony Stark in te spreken.

 

Voor What If? keren bijna alle hoofdrolspelers uit de Marvel-films terug om de stem te verzorgen. Dat is vrij uniek, want meestal werken tekenfilms met stemacteurs die klinken als de échte sterren, omdat dat véél goedkoper is.

Toch leuk om te zien dat Robert Downey Jr. toch nog een tuintje in zijn hart heeft voor Iron Man! Het duurt nog wel even voordat we hem weer horen: What If? staat gepland voor het voorjaar van 2021. Black Widow komt al iets eerder langs. De nieuwe Marvel-film draait vanaf 29 april in de bioscoop.