Goed nieuws voor de fans van Sherlock Holmes: volgens Robert Downey Jr. kruipt hij binnenkort opnieuw in de huid van de superspeurder!

Article continues after the ad

Oogstrelend

Er wordt momenteel gekeken naar een tweede vervolg op Sherlock Holmes, de oogstrelende actiefilm uit 2009 van Guy Ritchie (Snatch). Dat bevestigt Robert Downey Jr. in een interview met Entertainment Weekly. Toen hem werd gevraagd wat zijn volgende project was, antwoordde de acteur: “Er zit nog zoveel in de pijplijn. We kijken naar de mogelijkheden voor een nieuwe Sherlock Holmes-film, we maken Perry Mason voor HBO en ik wil ook nog steeds heel graag Pinocchio verfilmen.”

Marvel

Downey Jr. was de laatste jaren vooral bezig met de Marvel-films, waarin hij de rol van Iron Man alias Tony Stark speelt. Na Avengers: Infinity War loopt zijn contract bij Marvel af en kan hij zich weer richten op andere projecten. Sherlock Holmes werd genomineerd voor twee Oscars: beste muziek en beste art-direction. In 2011 verscheen een vervolg genaamd Sherlock Holmes: Book of Shadows. Volgens de geruchten zal Guy Ritchie voor het derde deel opnieuw de regie voor zijn rekening nemen.

Avengers: Infinity War draait vanaf 25 april in de bioscopen.