Robert De Niro is somber gestemd. Niet over zijn acteercarrière, maar wel over de Verenigde Staten. Tijdens een speech op de prestigieuze Amerikaanse universiteit Brown dit weekend, had hij weinig goeds te zeggen over de staat van zijn thuisland.

Article continues after the ad

Eredoctoraat

De acteur hield de toespraak omdat hij een eredoctoraat kreeg van de Ivy League-universiteit. De Niro spoorde de afgestudeerden aan te werken aan verandering: "Begin daar meteen mee, zodat de volgende lichting afstudeert in een betere wereld." Kijk voor dit deel van de speech naar het filmpje hierboven.

Anti-Trump

De Hollywoodlegende en uitgesproken tegenstander van president Trump trok een vergelijking tussen de VS en de filmwereld: “Amerika was ooit een inspirerend, verheffend drama, maar het is nu een tragische, flauwe komedie.”Vorig jaar schitterde De Niro nog in een anti-Trump video die viral ging tijdens de verkiezingen. In dit filmpje noemde de acteur Trump een oplichter, een varken, een hond en ga zo maar door. Je ziet het hieronder.

Trump is een idioot

Een dag eerder had de acteur tijdens een vraag/antwoordsessie met studenten ook al zijn mening geuit over de politieke situatie in het land, zo meldt de Providence Journal. Hij noemde die "bespottelijk" en vertelde dat hij fervent volger van het nieuws is geworden, om bij te houden wat "die idioot" (Trump) elke dag doet.