Fotograaf
SBS6/William Rutten
Rob Kemps in The Wheel

Kijkers maakten de afgelopen weken kennis met twee hele verschillende kanten van Snollebollekes-artiest Rob Kemps: de hyperactive showmaster in The Wheel op SBS6 én de rustige, alleswetende reisbuddy van Matthijs van Nieuwkerk in Chansons!. Bij dat eerste nieuwe programma gaat het niet zo heel lekker qua kijkers. Hoe verklaart Rob dat?

Article continues after the ad

Rob begon in september met meer dan 700.000 kijkers, maar sindsdien is zijn Wheel een beetje te ver doorgedraaid - de verkeerde kant op, welteverstaan. Er zaten afgelopen zaterdag nog 'maar' 447.000 dizzy kijkers voor de buis, zo onderzocht Stichting KijkOnderzoek. De Telegraaf besloot Rob te confronteren met de ingekakte kijkcijfers.

Rob reageert

De Slimste Mens van twee seizoenen geleden blijft er nuchter onder. Hij wijst er ook op dat andere grote studioshows als The Voice Senior ook niet bepaald de pannen van het dak scoren. "Normaal scoorden die 1,8 miljoen en die zitten nu ook op 800.000 ofzo. Dus ja." Hij is er ook niet zoveel mee bezig, die cijfers. "Ik maak iets omdat ik het leuk vind en dat ik er zelf achter sta. Als de mensen het leuk vinden is het mooi meegenomen en als ze het niet vinden, dan kijken ze niet. Zo maak ik muziek, zo maak ik televisie en zo doe ik interviews."

Gijp-imitatie

Rob ligt trouwens ook niet wakker van de imitatie van René van der Gijp. De analist deed Rob na en maakte een schreeuwerige presentator van 'm. "Het is beter dan dat je een quiz hebt op Talpa en na drie uitzendingen mensen zeggen: ‘Rob Kemps, nog nooit van gehoord?’"


Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.