De film Riphagen, met Jeroen van Koningsbrugge als de oorlogsmisdadiger Andries Riphagen, wordt volgend jaar in drie delen uitgezonden op tv.

Article continues after the ad

Waargebeurd verhaal

De film en serie zijn gebaseerd op het leven van de invloedrijke Amsterdamse crimineel Andries ‘Al Capone’ Riphagen. Riphagen werkt tijdens de Tweede Wereldoorlog fanatiek samen met de nazi’s. Riphagen wordt onmetelijk rijk met het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers, en waant zich hierbij onaantastbaar. Maar als hij een belangrijke verzetsgroep verraadt, opent de jonge politieagent en verzetsstrijder Jan van Liempd de jacht op hem.

Internationaal succes

De film Riphagen, met Jeroen van Koningsbrugge in de hoofdrol, verscheen afgelopen september in de Nederlandse bioscopen en werd redelijk goed ontvangen. Netflix kocht onlangs de wereldwijde rechten van de Nederlandse oorlogsfilm, met uitzondering van de Benelux.

Zoon van Riphagen

De serie zal worden aangevuld met uitgebreide interviews met Rob Riphagen, zoon van Andries Riphagen. Behalve Jeroen van Koningsbrugge bestaat de cast van de film Riphagen uit onder anderen Sigrid ten Napel, Peter Blok en Anna Raadsveld. 

Riphagen wordt vanaf 1 januari 2017 wekelijks uitgezonden op NPO 3.