The Voice Senior

Nederland heeft zijn buik vol van talentenjachten op tv. Niet alleen vallen de kijkcijfers steeds meer tegen, uit Het Grote Kijkonderzoek van Veronica Superguide blijkt dat 76% nooit meer een The Voice, The X-Factor, Idols of zelfs The Soundmixshow wil zien!

Veronica Superguide heeft een uitgebreid, representatief en onafhankelijk kijkersonderzoek laten uitvoeren onder Nederlanders door onderzoeksbureau Ipsos. Naar wat kijken we? Hoeveel kijken we precies? Wie zijn de grootste tv-sterren van nu? Lees hier alles uit Het Grote Kijkonderzoek.

Twee derde van de deelnemers aan Het Grote Kijkonderzoek van Veronica Superguide heeft geen behoefte meer aan talentenjachten op tv. Opvallend want de grote zenders zetten nog steeds hoog in op de programma's.

Article continues after the ad

Tegenvallende kijkcijfers

Toch liegen de cijfers er niet om want The Voice Senior scoorde in oktober slechts 762.000 kijkers; de slechtst bekeken aflevering ooit! En als je je afvraagt waarom Idols niet meer te zien is, in 2017 trok het laatste seizoen maar 519.000 paar ogen. Veel te weinig voor zulke dure programma's die tijdens primetime worden uitgezonden!

Voormalig Idols-jurylid Henkjan Smits snapt het volledig. "Nou, dat heeft best lang geduurd, ik was er tien jaar geleden al klaar mee!"

Geen surprise voor Henny Huisman

Ook Henny Huisman, die talentenjachten ooit gigagroot maakte met de Soundmixshow, begrijpt dat Nederlanders iets anders willen. “De formule is te veel uitgemolken, we zijn verzadigd geraakt. The Voice of Holland vind ik goed gemaakt, maar het blíjft maar doorgaan, met kids, seniors... Joop van den Ende riep altijd: wees zuinig op het programma, niet te veel morsen! Terwijl ze bij The Voice juist overmoedig raken: we doen nóg een seizoen!"

Het volledige interview lees je in de nieuwe Veronica Superguide, dinsdag in de winkel.

Het Grote Kijkonderzoek van Veronica Superguide werd uitgevoerd door bureau Ipsos onder een representatieve groep van ruim duizend Nederlanders tussen de 18 en 74 jaar. Voor het volledige Kijkonderzoek check je de nieuwe editie van Veronica Superguide, die vanaf dinsdag in de winkels ligt.