Rik van de Westelaken in Wie is de Mol
Source
AVROTROS

De redactie van Wie is de Mol? heeft flink zitten puzzelen over wie nu wel én wie nu niet een tweede kans krijgt in de zoektocht naar de Mol. Rik van de Westelaken doet in de podcast van dit jubileumseizoen een boekje open hoe dat er aan toe ging. 

Article continues after the ad

"Je wil sommige kandidaten heel graag een tweede kans geven, omdat ze vorige keer best wel pech hebben gehad en je wil kandidaten die zo fantastisch waren die je nog een keer wil zien. Het is een complexe puzzel", legt Rik aan Annemieke Schollaardt uit. "Ik ben zelf niet betrokken geweest bij de selectie, maar ik denk dat de willekeurige kijker wel door heeft dat finalisten niet zijn benaderd."

Buiten de boot

Annemieke was in 2016 nipt de verliezend finalist en viel dus net buiten de boot voor deze herkansing. "Het eerste wat ik dacht toen ik hoorde dat er een nieuw seizoen kwam, was: Wel! Hoezo, zit ik daar niet tussen?" Rik is benieuwd of ze wel mee had willen doen. "Er zullen er wel een paar zijn, maar ik denk dat heel weinig ex-kandidaten 'nee' zouden zeggen." Dat snapt hij wel, maar de vraag is: wordt deze ervaring dan net zo leuk als toen? "Toen ik meedeed wilde ik alles meemaken, maar misschien zou dat nu dan toch anders zijn", aldus Annemieke.

Andere dynamiek

Alle kandidaten die wél opnieuw mee mochten doen, weten natuurlijk hoe het spel werkt en dat merkte Rik tijdens het spel maar al te goed. "Dat geeft zo'n andere dynamiek. Ze zijn zo ervaren, zo door de wol geverfd en vanaf moment één staan ze aan. Ze gaan er zo vol voor." Dat belooft nog wat voor aflevering tweeBeluister hier de hele podcast!