Dat het SBS6-programma er zou komen, wisten we al. Maar nu heeft Team Vermissingen ook een presentator: Rik van de Westelaken. Thijs Zeeman, Gallyon van Vessem en misdaadjournalist Jens Olde Kalter maken de reportages op locatie en kunnen tijdens de live-uitzendingen langskomen om over specifieke cases te praten.

Article continues after the ad

Team Vermissingen gaat vermissingszaken oplossen met hulp van de kijker en een team van specialisten op het gebied van crime en cold case zaken. Het is een voortzetting van het bekende AVROTROS-programma Vermist waarmee Jaap Jongbloed tussen 1996 en 2014 te zien was. Jaap gaf aan niet mee te willen verhuizen met het format.

SBS6-gezicht Alberto Stegeman werd ook gepolst voor de klus, maar liet de presentatie van Team Vermissingen aan zich voorbij gaan. “Nee, dat ga ik niet doen. Ik moet zeggen dat ik gewoon heel erg druk ben op dit moment met Undercover in Nederland en ik maak ook Stegeman Op De Bres. Dat vergt heel erg veel tijd”, vertelde Alberto eerder bij Radio 10. 

Jaarlijks worden meer dan 40.000 vermissingen doorgegeven aan de politie. Na het stoppen van het programma Vermist, zijn de makers daarvan nu aan de slag gegaan om met Team Vermissingen achterblijvers te helpen bij het zoeken naar hun dierbaren. 

De eerste live-uitzending is op woensdag 11 oktober.