Rico Verhoeven met zijn kinderen in de deuropening
Source
Credit: Sander Boer

Ook Rico Verhoeven zit thuis door het coronavirus, maar zeker niet in pyjama op de bank met een bak popcorn op schoot. Tenminste niet altijd… we vroegen Rico hoe hij zijn quarantaine ervaart en wat zijn favoriete films en series zijn.

Hoe gaat het met je?

“Het gaat eigenlijk prima. Mijn sportschool is natuurlijk gesloten voor publiek, maar het is een enorm privilege dat ik er zelf mijn eigen dingen kan doen. Doordeweeks heb ik twee keer per dag een uur krachttraining, in de ochtend en in de middag. Dat doe ik normaal ook, dus op dat vlak verandert er voor mij niet veel. Het verschil is dat ik rondom die uren nu veel meer ruimte heb om te besteden met mijn familie of de kinderen, omdat mijn agenda verder leeg is.”

Wat vind je het allermoeilijkste aan thuisblijven?

“Ik heb er niet zo veel moeite mee, omdat ik heel goed op mezelf kan zijn. In drukke periodes loopt er vaak van alles in mijn leven, maar nu heb ik lekker veel tijd om wedstrijden te analyseren, mezelf te verbeteren en nieuwe dingen te bedenken. Ik probeer dit soort periodes goed te benutten door creatief te zijn, zodat we dat straks meteen lekker kunnen uitrollen.”

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

🧐🤓🧐 #script #blacklotus

Een bericht gedeeld door Rico Verhoeven (@ricoverhoeven) op

Wat vind je eigenlijk wel fijn?

“Dat ik meer tijd heb met mijn kinderen. Jacky en ik zijn uit elkaar, dus we wisselen elkaar af bij onze dochters en zoontje. Als zij er is, dan ben ik weg en andersom. We mogen natuurlijk van geluk spreken dat we zo’n groot huis hebben: er is een trampoline, er is een jacuzzi, er is een zwembad. De kinderen hebben dus veel afleiding en daarnaast proberen we ze aan hun huiswerk te houden.”

Article continues after the ad

Wat is het raarste dat je hebt gedaan om je thuis aan te passen aan de huidige situatie?

“Ik hou heel erg van witte schoenen, maar ze blijven nooit lang echt wit. Dat vind ik niet mooi, dus dan haal ik gewoon een nieuw paar. Normaal zou ik er nooit de tijd voor maken, maar vorige week heb ik al die witte schoenen in de wasmachine gedaan. Nu zijn ze weer blinkend wit.”

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

I hate dirty shoes 🤯

Een bericht gedeeld door Rico Verhoeven (@ricoverhoeven) op

Waar kijk je nu naar?

“Ik volg het nieuws en de persconferenties, verder kijk ik eigenlijk geen gewone tv. Series kijk ik ook niet echt, omdat ik altijd het gevoel heb dat je in het verhaal moet komen. Het liefst kijk ik naar films. Dat is altijd zo geweest, maar nog sterker geworden omdat ik zelf graag in meer films wil acteren. Ik zie het als een inspiratiebron.”

Kijktips van Rico Verhoeven

Wat zijn je top-5 kijktips voor de rest van quarantaine-Nederland?

1. “Ik heb met de kinderen laatst Frozen 2 (Disney+) gekeken. Die hadden we al in de bioscoop gezien, maar hij blijft leuk. Ik denk zelfs dat ik ‘m beter vind dan het eerste deel. Het verhaal is wat sterker.”

 

2.Lion King (Disney+) met de echte dieren. Ik heb de tekenfilm ontelbaar veel keer gekeken, die is zo mooi. De tekst kan ik letterlijk meepraten. Ik moest er bij de film met de echte dieren even inkomen, omdat het zo anders is. Maar het is echt bizar goed gemaakt, heel indrukwekkend.”

 

3.Hardcore Pawn (RTL 7) vind ik grappig, die Amerikaanse realityserie waarin een stel kerels van een pandjeshuis op zoek zijn naar de grootste schatten. Het is lachen om te zien wat ze nu weer opduikelen.”

 

4.Focus (Netflix). Will Smith is een van mijn favoriete acteurs. Hij is gewoon een toffe vent die in leuke films speelt. Focus gaat over hoe hij mensen voor de gek houdt om dingen van ze te kunnen stelen. Het eindigt met een grote klus. Gewoon een vermakelijke film.”

 

5. “De Twilight-reeks (Netflix). Vorige week heb ik ze allemaal weer eens gekeken, ook omdat mijn eigen film The Black Lotus dezelfde insteek heeft. Dat is mijn persoonlijke nummer één, maar die moet nog worden gedraaid. Het is even afwachten wanneer we dat weer kunnen hervatten.”

 

Ook andere BN'ers zitten thuis te Netflixen nu hun agenda een stuk leger is. Bekijk hier hoe het in lockdown gaat met Peter PannekoekJuvat Westendorp en Bobbi Eden.