Twittervetes horen bij deze tijd, maar Ricky Gervais heeft wel een heel apart doelwit gekozen voor een verbaal gevecht op social media. De beruchte komiek durft het aan om op Twitter te gaan bekvechten met God.

Article continues after the ad

“What were you thinking?”

De twittervete ontstond nadat het populaire twitteraccount The Tweet of God venijnig uithaalde naar hypocriete Amerikaanse TV-evangelisten die president Trump blijven verdedigen, ondanks dat hij vreemdging met porno-actrice Stormy Daniels. Gervais vond het een geschikt moment om God te vragen wat hij wel niet dacht toen hij toestond dat Trump president werd.

Oneindig jaar oud

God verklaarde in een reply dat hij door zijn respectabele leeftijd ook niet altijd meer precies weet wat hij doet; hij is immers al een oneindig aantal jaren oud.

“Laat Jezus het dan doen”

De suggestie van Gervais dat het misschien tijd is dat God zijn werk aan Jezus overdraagt viel niet in goeden aarde bij de Almachtige Vader. De Heilige zoon zou volgens hem nog niet eens een restaurant kunnen runnen, laat staan het Heilige Hemelse Koninkrijk.

Nog even zijn eigen show pluggen

Gervais liet de gelegenheid niet onbenut om ook zijn nieuwe one man show op Netflix te pluggen. Deze is getiteld Humanity en de venijnige komiek merkte op dat hij zijn eigen Humanity beter geslaagd vond dan die van de Heer.

“You're going to hell Ricky!”

Het potje bekvechten mondde uit in een amusant draadje dat het waard is om in zijn geheel te lezen. Uiteindelijk eindigde de discussie ermee dat God Ricky vriendelijk liet weten dat hij naar de Hel zal gaan.

Tweet of God niet echt van God zelf

The Tweet of God is eerlijk gezegd niet echt het officiële account van God. De tweets zijn eigenlijk afkomstig van de Amerikaanse komiek David Adam Javerbaum, die jarenlang voor The Daily Show with Jon Stewart gewerkt heeft. Zijn Tweet of God-account heeft inmiddels al wel vijf miljoen volgers, en het was in 2015 ook de basis voor het Broadway-toneelstuk An Act of God, met in de hoofdrol Jim Parsons uit The Big Bang Theory.