Rick in The Walking Dead

Na die zes 'bonus'-afleveringen, staat het 11de en laatste seizoen van The Walking Dead nu écht voor de deur. In de eerste volledige trailer krijgen we een injectie pure nostalgie, inclusief de 'terugkeer' van Rick Grimes (Andrew Lincoln).

Article continues after the ad

The Walking Dead zit hiermee wel keihard te trollen, want hoewel Rick nogal aanwezig is in de trailer, gaat het dus wel om oude beelden van toen 'ie nog in de serie zat. Dit geeft dus geen garantie dat 'ie ook daadwerkelijk in het 11de seizoen zit - al zal dat ook weer niet zo heel gek zijn, maar daarover later meer. De laatste momenten van de trailer laten wel gloednieuw materiaal zien:

Rick in The Walking Dead seizoen 11?

Waarschijnlijk weet je het al wel, al kan het ook zomaar zo zijn dat je het weer bent vergeten, maar... Rick Grimes krijgt zijn eigen filmtrilogie! Vermoedelijk ook met Michonne (Danai Gurira), die de serie inmiddels ook heeft verlaten om haar vermiste bae te zoeken. We horen eigenlijk nooit wat over die trilogy. Dus eigenlijk zal seizoen 11 een mooi moment zijn om Rick weer even terug te brengen om zijn solo-films mee in te leiden. Of Andrew Lincoln daadwerkelijk in dit seizoen zit, weten we nog niet.

Geen echt afscheid?

Dit finale-seizoen wordt héérlijk uitgemolken. De makers smeren het afscheid - dat ook weer niet echt een afscheid is - uit over drie delen. De eerste komt nog dit jaar, de laatste twee reeks afleveringen volgen in 2022. Over 'afscheid' gesproken; hoewel de main-serie na seizoen 11 stopt, blijft het TWD-universum springlevend. Naast de Rick-films komt er bijvoorbeeld ook een spin-off over Carol (Melissa McBride) en Daryl (Norman Reedus) én de andere TWD-series (Fear the Walking Dead en World Beyond) bestaan natuurlijk ook nog.

The Walking Dead seizoen 11 gaat 23 augustus in première in Nederland. Lees hier alles dat je moet weten over seizoen 11.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.