"Een langgekoesterde droom gaat in vervulling"

Acteur Rick Engelkes is binnenkort op het witte doek te zien als Dokter Simon. De acteur en producent speelt een bijrol als gynaecoloog in de nieuwe Nederlandse komedie Huisvrouwen Bestaan Niet, zo maakte distributeur Independent Films dinsdag bekend.

Huisvrouwen Bestaan Niet vertelt over twee zussen en hun moeder die gedwongen worden hun onderlinge verschillen aan de kant te schuiven en na te denken over het leven en het huishouden dat ze voeren. Dokter Simon is de gynaecoloog waar Gijsje (Eva van de Wijdeven) en Jasper (Kay Greidanus) op consult gaan.

Dokter Simon was een van de populairste personages uit de geschiedenis van GTST. Engelkes vertolkte de rol tussen 1990 en 1994. Simon Dekker keerde in 2003 een aantal maanden terug; hij werd uiteindelijk doodgeschoten op het moment dat hij zijn ja-woord wilde geven.

Gimmick

Engelkes is de afgelopen jaren vooral actief als theaterproducent. Huisvrouwen Bestaan Niet is zijn eerste speelfilm. "Een lang gekoesterde droom gaat hiermee in vervulling", stelt Engelkes. "En er zit toevallig een arts in, dus die gimmick konden we niet laten liggen, alles is tenslotte ooit begonnen bij GTST."

Andere hoofdrollen worden gespeeld door Loes Luca, Jelka van Houten, Kim Bakkum en Leo Alkemade. Het scenario is van cabaretier Richard Kemper. Huisvrouwen bestaan niet draait vanaf 21 december in de bioscopen.

Jeugdig

Het is niet heel lang geleden dat Engelkes voor het laatst te zien was op de beeldbuis. Enkele dagen terug nog, bij Van der Vorst Ziet Sterren. Tv-kijkend Nederland bleef geboeid achter. Dit had vooral te maken met de jeugdige tronie van de 58-jarige.

Nicole Kidman Destroyer
Nicole Kidman Destroyer

Vorige maand hadden we al een eerste foto van een onherkenbare Nicole Kidman in de thriller Destroyer, maar in deze eerste trailer weet je pas echt niet wat je ziet. De actrice die er normaal altijd als een parmant botoxpopje bijloopt speelt hier een verweerde aan lager wal geraakte politiedetective.

Drankzuchtige detective
Kidman speelt de verbitterde en drankzuchtige detective Erin Bell. Als zij tijdens een moordzaak ineens wordt gewezen op gebeurtenissen uit haar verleden, komt er van alles boven bij haar boven. Ook Toby Kebbell en Sebastian “The Winter Soldier” Stan zijn in de film te zien.

Veel whiskey en weinig slaap?

Destroyer werd vorige maand juichend ontvangen op het Fimfestival van Toronto en zal vanaf 18 april ook in Nederland te zien zijn. Er zijn nog geen details bekend over wat Nicole gedaan heeft om er zo verrot uit te zien. Christian Bale verklapte onlangs nog dat zijn dieet voor de rol van Dick Cheney bestond uit taart, taart en nog eens taart. Zou Nicole Kidman een strenge kuur van veel whiskey en weinig slaap gevolgd hebben?

 

Doctor Who Jodie Whittaker
Doctor Who Jodie Whittaker

Het blijkt een goed idee te zijn geweest van de makers van Doctor Who om nu eens voor een vrouwelijke Doctor te gaan. De eerste aflevering met Jodie Whittaker in de rol van de buitenaardse dokter heeft in het Verenigd Koninkrijk de hoogste kijkcijfers behaald voor een Doctor Who-aflevering dit millennium. Maar liefst 10,9 miljoen Britse huishoudens hadden de TV ingeschakeld op het eerste avontuur van deze vrouwelijke uitvoering van de alien die zichzelf steeds een nieuwe gedaante aanmeet.


The Woman Who Fell To Earth
Met 10,9 miljoen kijkers verslaat de aflevering met de titel The Woman Who Fell To Earth het record van de best bekeken Doctor Who-episode sinds de serie in 2005 terug is op tv; het vorige record stond op naam van de allereerste reboot-aflevering uit 2005, met Christopher Eccleston als The Doctor. Die trok toen 10,8 miljoen kijkers die nieuwsgierig waren naar de terugkeer van deze alien die toen voor het eerst sinds 1989 weer op de kijkbuis te zien was.


Na twaalf kerels eindelijk een vrouw
Sinds Doctor Who in 1963 begon hebben een dozijn kerels de rol gespeeld van deze buitenaardse Time Lord die zich onterecht als arts uitgeeft. Toen bekend werd dat Jodie Whittaker de dertiende dokter zou worden waren de reacties nogal gemixt. Het was dus afwachten of dit experiment bij het grote publiek in de smaak zou vallen.

Ze lijken bij de BBC trouwens niet razendsnel met hun kijkcijferonderzoek; The Woman Who Fell To Earth werd zondag 07 oktober uitgezonden, da's alweer dik anderhalve week geleden dus. Apart dus dat ze meer dan een week later pas met dit nieuws komen.