Televisiepresentator Rick Brandsteder kan semi-opgelucht ademhalen: hij hoeft niet de cel in voor een mishandeling tijdens het uitgaan vorig jaar.

Article continues after the ad

750 euro, 1 week voorwaardelijk

Wel krijgt-ie een voorwaardelijke celstraf van een week, met een proeftijd van een jaar. Gaat de presentator dus binnen een jaar weer de fout in, dan moet-ie alsnog een week zitten. Daarnaast moet Rick een geldboete van 750 euro betalen. 

Lagere straf

De straf komt overeen met de straf die de politierechter hem eerder heeft opgelegd. Het vonnis valt lager uit dan de eis van het Openbaar Ministerie, die hem vier weken de cel in wilde hebben, waarvan twee weken voorwaardelijk. Ook eiste de advocaat-generaal een werkstraf van negentig uur.

Onaanvaardbaar

Het hof vindt het bewezen dat de televisiepresentator, zoon van televisielegende Ron, eind januari 2016 iemand in het gezicht heeft geslagen. Dat gebeurde nadat de presentator, naar eigen zeggen, per ongeluk voordrong bij het toilet. Hij zou vervolgens zijn geprovoceerd. "De verdachte heeft op onaanvaardbare wijze gereageerd op een situatie die hem niet beviel", oordeelt het hof.