Rick and Morty Seizoen 5 op Netflix

Rick and Morty Seizoen 4 zit erop en geheel in lijn met de serie reizen wij alvast naar de toekomst om te zien wat we van Seizoen 5 kunnen verwachten!

Rick and Morty: Seizoen 5 Releasedate

Het vijfde seizoen van Rick and Morty heeft nog geen officiële releasedatum, maar seriebedenkers Dan Harmon en Justin Roiland deelden een hoopgevende boodschap voor de fans. “Ik denk dat we gerust kunnen stellen dat het minder lang gaat duren dan de pauze tussen Seizoen 3 en 4. Dat was belachelijk. Ik weet niet hoe snel we zijn, maar zo lang gaat het nooit meer duren”, beloofde Harmon in een interview met Entertainment Weekly. Tussen de vorige seizoenen zat een pauze van ruim twee jaar. Om een herhaling van zetten te voorkomen, werkten Harmon en Roiland al aan Seizoen 5 voordat het vierde seizoen was afgerond. In de tussentijd kunnen we genieten van deze officiële Rick and Morty-short!
 

Het coronavirus heeft helaas ook toegeslagen bij Rick and Morty, dus Seizoen 5 maken blijkt een grotere uitdaging te zijn, geven de makers in interviews toe. 2021 lijkt voor nu het uitgangspunt te zijn voor Rick and Morty Seizoen 5 en volgens medebedenker Justin Roiland proberen ze een split halverwege zoals met Seizoen 4 te voorkomen. Hij heeft ook het idee gepitcht om iedere maand één nieuwe aflevering uit te zenden, maar of dat ook echt gaat gebeuren weten we niet zeker.

 

Article continues after the ad

Plot van Rick and Morty: Seizoen 5

Rick and Morty bestaat vooral uit losstaande afleveringen, die je niet per se in de juiste volgorde hoeft te zien om te kunnen waarderen. Toch riep de finale van Seizoen 4 de nodige vragen op die hopelijk ook aan bod komen in de volgende reeks. De belangrijkste is natuurlijk welke van de twee Beths nu de echte is. Rick verving zijn dochter in Seizoen 3 door een kloon, zodat de originele Beth haar duffe gezinsleven kon verruilen voor spannende avonturen in de ruimte. Althans, dat is één lezing… Door alle verschillende verklaringen die Rick geeft over deze wisseltruc, lijkt hij zelf ook vergeten te zijn wie nu de echte Beth is. Of weet deze even gekke als geniale wetenschapper meer dan hij loslaat?
 

Eén tipje van de sluier hebben de makers al gelicht van Rick and Morty Seizoen 5: Rick heeft een grote aartsvijand die we voor het eerst gaan zien! Hij heet Mr. Nimbus en is de heerser van alle oceanen. Een storyboard van Rick and Morty seizoen 5 werd onthuld tijdens de Comic-Con livestream. Bekijk hem hieronder, inclusief de stemmen die al zijn ingesproken.

 


Terugkerende castleden

Alle fanfavorieten uit Rick and Morty keren terug in het vijfde seizoen van deze prettig gestoorde animatieserie. Justin Roiland zal uiteraard opnieuw de stemmen van de twee titelhelden inspreken. Ook aan de rest van de cast zal niet gemorreld worden: Sarah Chalke is weer te horen als Beth, Chris Parnell keert terug als de onnozele Jerry en Spencer Grammer spreekt opnieuw de stem in van Summer. Spannend is anders, maar je hoort ons niet klagen! 

De stemacteurs hebben net als de animatoren moeite om hun werk uit te voeren door het coronavirus. Gelukkig heeft het Rick and Morty-team inmiddels aparte voice booths geregeld voor alle grote stemacteurs. Zo kunnen ze ook vanuit huis de Sanchez-familie inspreken voor Rick and Morty Seizoen 5.


Nieuwe gezichten

Rick and Morty heeft een reputatie hoog te houden als het aankomt op verrassende gastoptredens. In de vorige seizoenen maakten onder meer Sam Neill (Jurassic Park), Taika Waititi (Thor: Ragnarok) en Danny Trejo (Machete) hun opwachting. Het zou de verrassing natuurlijk verpesten als de gastenlijst van Seizoen 5 al op straat lag. Toch hebben de makers er nooit een geheim van gemaakt dat er één celebrity bovenaan hun verlanglijstje staat: Kanye West! Nu maar hopen dat Yeezy ook fan is van Rick and Morty en gauw eens langskomt naar de studio.
 


Rick and Morty: ontvangst en reacties van fans

De avonturen van Rick en Morty konden al snel rekenen op een groep trouwe fans. In verschillende uithoeken van het internet worden de wildste fantheorieën dan ook uitgebreid besproken. En met de talloze tijdlijnen, dimensies, zonnestelsels en alternatieve realiteiten waarin deze serie zich afspeelt is er genoeg stof voor discussie. Maar ook voor de casual comedyliefhebber valt er genoeg te genieten: Rick and Morty scoort gemiddeld een 9.2 op IMDb en op Rotten Tomatoes zelfs 94%. Daarnaast mocht deze cultkraker al de nodige televisieprijzen in ontvangst nemen, waaronder een Prime Time Emmy voor de fanfavoriet ‘Pickle Rick’!
 


Rick and Morty: Seizoen 5 - Geruchten en speculatie

Zoals gezegd bieden de verhaallijnen van Rick and Morty genoeg ruimte voor bizarre fantheorieën en wilde speculaties. Zo valt op Reddit te lezen dat de aflevering 'The Vat of Acid' uit Seizoen 4 wel eens zou kunnen dienen als de ‘origin story’ voor Evil Morty. Het is alweer een tijdje geleden dat deze boosaardige variant op de titelheld (inclusief ooglapje) zijn opwachting maakte in de serie. Zal Evil Morty komend seizoen dan opnieuw toeslaan? Eén ding is zeker: dankzij de megabestelling van niet minder dan 70 afleveringen zitten de fans van Rick and Morty de komende jaren geramd!


Meer dolko(s)mische series vind je in ons overzicht van de 9 beste sciencefiction comedyseries aller tijden!