De Britse tv-presentator Richard Hammond is weer betrokken bij een ongeluk. De presentator van The Grand Tour crashte in het Zwitserse Luzern met een peperdure elektrische sportwagen tijdens opnames voor het autoprogramma.

Article continues after the ad

Rimac Concept One

Het team van de opvolger van Top Gear was voor opnamen in Luzern. Voor die locatie was gekozen vanwege de wegen die door de bergen lopen. Tijdens een ritje vloog Richard met een elektrisch aangedreven supercar uit een bocht.

De Rimac Concept One kwam op zijn kop in een naastgelegen weiland. "Richard klom uit het wrak voordat het in brand vloog", zeggen de programmamakers.

Buiten levensgevaar

Hammond is met een helikopter naar een ziekenhuis gebracht, maar is niet levensgevaarlijk gewond. Wonder boven wonder heeft Richard Hammond 'slechts' een gebroken been overgehouden, meldt zijn goede vriend F1-presentator Sasha Martinengo. "Hallo allemaal. Ik heb een boodschap van Richard Hammond. Hij is in orde. Hij heeft een gebroken been en moet een knie-operatie ondergaan. Misschien vliegt hij terug naar huis voor de operatie", twitterde Martinengo zondag.

Bijna levend verbrand

Collega's Jeremy Clarkson en James May renden op de brandende racewagen af in de overtuiging dat Hammond dood zou zijn. Clarkson zei dat het net leek alsof er een bom af ging en dat het 'de grootste crash' was die hij ooit had gezien. Tot iedereens verbazing wist Hammond op eigen kracht uit de auto te klimmen. "Ze waren vol ongeloof dat hij het er levend vanaf had gebracht. Er was namelijk niets meer van de wagen over. Iedereen is erg opgelucht. Als Richard een paar seconden langzamer uit de auto was geklommen, dan zou hij levend zijn verbrand", zegt The Grand Tour-producent Andy Wilman tegen Mirror.

In de kreukels

De politie doet onderzoek naar het ongeluk. Van de sportwagen van ruim 2 miljoen pond is niet veel meer over. Onlangs was Hammond betrokken bij een motorongeluk. Tien jaar geleden reed hij een Rocket Car in de kreukels.

The Grand Tour

The Grand Tour, de Britse televisieserie over auto's gepresenteerd door ex-Top Gear presentatoren Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May, is te zien op Amazon Video.