Richard Groenendijk, Shownieuws

Richard Groenendijk blijkt niet zo'n heel groot fan van Shownieuws-verslaggever en Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker. En dat is nog aardig gezegd! 

Article continues after the ad

In de Shownieuws-podcast van deze week bellen Dynatha Brooks en Bart Ettekoven Richard even op om te praten over hoe het nu met zijn theatertours gaat, maar al snel neemt het gesprek een andere wending.

Weg met twee presentatoren

"Als ik in oktober niet kan gaan touren, heb ik toch wel een probleem. Dan denk ik dat ik aan de desk bij jullie kom zitten om wat bij te verdienen. Ik kan er trouwens wel twee noemen van jullie die van mij weg mogen", vertelt Richard vrij serieus. Daar willen de stemmen van de podcast direct meer over weten. "Vertel, vertel! Wie?" Na een klein duwtje in de rug zegt Richard: "Nou, dan zou ik die Guido den Aantrekker wel weg doen." 

Sarcasme ten top

De cabaretier heeft blijkbaar een duidelijke mening over de beste man. "Die vind ik namelijk zó verschrikkelijk vriendelijk. Die zou wel eens wat onaardiger mogen zijn over mensen. Ik vind hem ook altijd zo goed beslagen ten ijs komen en hij schrijft ook zo goed, dus dat vind ik zó’n goede kracht. Shownieuws is eigenlijk te laag gegrepen voor hem.” Het sarcasme druipt er natuurlijk vanaf. Wie de tweede presentator of misschien wel presentatrice is die Richard liever ziet gaan dan komen, is niet bekend! 

Geen liefde in de lucht

Waar de presentator eigenlijk op doelt, is een situatie van kort geleden. Guido den Aantrekker liet na het hele debacle van Veronica al doorschemeren dat de liefde ook niet van zijn kant komt. "Male artisten die verklaard als vrouw grappig trachten te zijn, is dat inmiddels niet heel erg old skool?" vroeg hij zich op Twitter af. "Dame Edna zette dit verschijnsel ooit genadeloos goed neer, alles daarna is toch wel dikke treurnis #jandino #richard." 


Ook nu voorziet Guido, die zelf ook niet vies is van het geven van wat commentaar, dit nieuwsfeitje weer van wat opmerkingen! En zo bleef het nog lang onrustig...