Richard Groenendijk

Cabaretier Richard Groenendijk heeft vanochtend last-minute alsnog bedankt voor een interview in de ochtendshow van Radio Veronica. Hij wilde niet meer meewerken toen hij hoorde dat hij met Wilfred Genee ging praten.

Article continues after the ad

Dat onthulden Wilfreds sidekicks Niels van Baarlen en Rick Romijn. "Hij wilde heel graag meewerken. Hij had er zin in, hij had producer Mark aan de lijn. Die zei: ’Dertig seconden, dan verbind ik je door met Wilfred Genee.’ En toen viel het stil en toen hoorde ik ineens: ’Hoezo je wil niet meewerken?’."

Wat is er aan de hand?

VI-host Wilfred staat bekend als een uitgesproken interviewer die er hard ingaat en zelf ook niet vies is van pittige uitspraken. Toch is dat niet waar Richard zo over viel. Volgens de sidekicks haakte hij vanochtend af omdat Wilfred zich voor een eerder interview met Richard niet goed had voorbereid. De cabaretier, die momenteel hoge ogen gooit met een nieuw carnavalsnummer, stuurde nog een appje naar de sidekicks. Hierin stond: "Excuses hoor, maar ik heb zo’n onaardige ervaring met die man."

Wilfred Genee

Reactie Wilfred Genee

"Waarom zegt ’ie dat niet in mijn gezicht dan?", vroeg Wilfred zich af. De presentator kan zich het gesprek in kwestie nog wel herinneren, maar weet ook niet precies waar het nu ook alweer fout ging. "In zo’n uitzending doe ik acht of negen gasten. Ik weet het echt niet meer." De radio-variant van Veronica Inside wilde Richard trouwens bellen vanwege het grote succes van 'Tebbie nou op je muil?!', het carnavalsnummer van zijn Rotterdamse typetje Jopie Parlevliet. Die gaat momenteel hartstikke lekker. Weet je niet waar we het over hebben? Nou, dít nummer: