Richard Groenendijk, Shownieuws

Richard Groenendijk geniet momenteel net als Katja Schuurman en haar dochtertje Coco van de warme temperaturen op Bonaire. Het liefst hadden deze sterren hun verblijf stilgehouden, maar daar dachten toeristen toch even wat anders over. En daarom gaat de cabaretier nu door het stof! 

Article continues after the ad

Toch blijkt de reden voor hun verblijf toch anders te liggen dan zomaar een vakantie: de twee spelen namelijk samen in een film! 

Vrolijke afleiding

"Ik zit net als Katja Schuurman op Bonaire waar ik samen met haar en een andere groep acteurs een speelfilm opneem", zo schrijft 'zorgvrijwilliger' Richard Groenendijk nu in een lang bericht op zijn Instagram. "Toen ik hiervoor gevraagd werd, was ik hartstikke blij. Ik had net een tournee van 130 voorstellingen moeten cancelen vanwege corona, dus ik was al lang gelukkig dat ik werk had."

Gevoelig onderwerp

Hij begrijpt wel dat zijn verblijf vanwege de maatregelen die momenteel gelden best gevoelig ligt. "Reizen wordt afgeraden, tenzij het voor werk is. Wij zijn hier dus voor werk. Heel leuk werk op een geweldige locatie, dat besef ik goed. En ik snap óók dat het gevoelig ligt." Maar aangezien de productie aanraadden om er niets over te zeggen, deed hij dat ook niet. "Eigenlijk wilden we vanaf de eerste dag al posten dat we hier zitten omdat we trots zijn op ons werk, maar omdat dat vanuit de productie werd afgeraden hebben we dat niet gedaan. Iedereen wordt tegenwoordig immers boos op iedereen en zéker op bekende mensen. Je doet het al snel niet goed."


Bak bagger

Nu toeristen het toch naar de media hebben gelekt, kan hij er niet meer omheen. "Dit zijn Katja en ik tussen de opnames door, in het zwembad met haar geweldige baby die ze heel graag bij zich heeft. En als we draaien past de vader op. Gek hé dat je dat wil als moeder? Wie hier verder naartoe reist, is mijn verantwoordelijkheid niet", aldus Richard die binnenkort terugkeert voor Op zoek naar Maria. "Katja heeft inmiddels al een bak bagger over zich heen gekregen, dus kom maar op: ik zit er klaar voor." 

Lees hieronder het hele bericht.