Op zoek naar, Richard Groenendijk

Na de sneer van Anouk richting de stemmers van TVOH laat nu ook Op zoek naar Maria-jurylid Richard Groenendijk eens flink van zich horen. Ook hij heeft namelijk best wel wat moeite met keuzes die door het publiek worden genomen.

Article continues after the ad

In de uitzending van afgelopen zondag waarschuwde hij de kijkers al, maar hij gaat nu ook een stapje verder op social media.

De gunfactor speelt de hoofdrol

Richard heeft namelijk van horen zeggen dat mensen niet alleen stemmen op 'de beste Maria', maar dat ook 'sympathie' een grote rol speelt. "Ik moet eerlijk zeggen: ik was van de week even op de markt in Rotterdam en toen kwam er een vrouw naar me toe en die zei: 'Ik heb op die en die gestemd, want ik vond het zo zielig.' Toen dacht ik: ja, als we gaan stemmen op mensen die we zielig vinden, dan had ik op m'n derde al een duet met Liza Minnelli", liet hij in de uitzending vol verontwaardiging weten. 

Advies van Richard

Na zijn toch wel tirade op live-tv komt hij er online nog even op terug. "Ik blijf het inderdaad soms lastig vinden dat de kijker beslist. Ik heb dat misschien wat onderschat denk ik", schrijft hij bij een terugblik van de avond. "Maar nu dat het gegeven is, wil ik alleen maar zeggen: denk goed na over je stem en probeer het niet teveel af te laten hangen van een jurk, een lid of een hoofd wat je niet aanstaat."

Bewustwording van het stemmen

Hij wil namelijk echt dat straks de beste 'Maria' op dat toneel shinet. "Mijn opmerking was bedoeld om jullie een beetje bewust te maken van het feit dat het wel echt gaat om een serieuze baan in het theater. Het is niet de plaatselijke miss-verkiezing op de braderie van Etten-Leur zeg maar…”

 

Ontknoping nadert

En de ontknoping naar die 'Maria' komt steeds dichterbij. Van de tien dames die dit avontuur vol goede moed startten, zijn er momenteel nog maar zes in de race. Maar de vraag is: wie gaat er uiteindelijk met de hoofdrol vandoor? Is het Nandi, Valerie, Anouk, Natascha, Tessa of voormalig Nieuwe Tijden-actrice Jolijn? Dat moet binnenkort blijken.

Op zoek naar Maria is elke zondag om 20.30 uur te zien op NPO1.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws: