We hebben er nooit een geheim van gemaakt dat we de videotheken best een beetje missen. Maar met deze old school videohits op Netflix doe je oude tijden herleven!

Smokey and the Bandit

In deze komische actiefilm speelt de vorig jaar overleden Burt Reynolds een bijdehante dranksmokkelaar die het aan de stok krijgt met een redneck sheriff. Wat volgt is een vlotte aaneenschakeling van spectaculaire stunts en snelle achtervolgingen. Zo worden ze niet meer gemaakt… en dat is stiekem best jammer!

The Warriors

Als een charismatische bendeleider wordt vermoord, krijgen The Warriors de schuld in de schoenen geschoven. Om heelhuids thuis te komen, zullen ze alles op alles moeten zetten. Nachtelijk New York vol gevaar, graffiti en gangs lag er nog nooit zo dreigend bij als in deze cultklassieker.

Article continues after the ad

Highlander

In de middeleeuwen ontdekt een Schotse krijger dat hij onsterfelijk is. Maar dat geldt ook voor zijn rivaal… Vier eeuwen later gaat de strijd tussen de Highlanders door in modern New York. Nog altijd een favoriet onder twaalfjarige jongetjes van alle leeftijden.

Rambo: First Blood part II

Als er één personage is dat het videotheektijdperk belichaamt, is het wel Rambo. Niet lullen, maar schieten! Zo ook in dit explosieve vervolg, waarin Sylvester Stallone met terugwerkende kracht de oorlog in Vietnam wint. Goed nieuws: Rambo V is al in de maak!

The Fly

The Fly schopte het niet voor niets tot onze lijst van onze favoriete horror-remakes aller tijden! Jeff Goldblum is onvergetelijk als wetenschapper die door zijn eigen mislukte experiment langzaam maar zeker verandert in een menselijke vlieg. De nog steeds bijzonder onsmakelijke speciale effecten werden destijds bekroond zelfs met een Oscar.

Akira

In deze baanbrekende Japanse animatiefilm verandert een Japanse tiener na geheime experimenten van het leger in een moorddadige mutant met superkrachten. Fun fact: deze sciencefictionklassieker speelt zich (net als vele andere films) af in 2019!

The Naked Gun

In The Naked Gun speelt droogkloot Leslie Nielsen een klungelige luitenant die een aanslag op de Britse koningin moet zien te voorkomen. De grapdichtheid ligt zo hoog, dat je deze briljante filmparodie minstens twee keer moest huren om alle grappen te ontdekken!

Total Recall

Zonder Arnold Schwarzenegger zouden de videotheekschappen een stuk leger zijn geweest. In deze sciencefictionhit van onze eigen Paul Verhoeven speelt deze eindbaas een bouwvakker die op Mars op een duister complot stuit. De even knappe als krankzinnige speciale effecten leverden de film een Oscar op!

Tremors

Als je vijf gulden voor Tremors had neergeteld aan de balie, ging je een goeie avond tegemoet. In deze droogkomische monsterfilm wordt een dorpje in de woestijn belaagd door gigantische zandwormen. De film trok weinig bioscoopbezoekers, maar groeide uit tot een regelrechte hit in de videotheken!

Basic Instinct

Nog maar een film van Paul Verhoeven dan. En waarom niet? Basic Instinct staat dankzij het slimme script, de prima cast en de sfeervolle soundtrack nog steeds als een huis. En het klassieke kruisverhoor van Sharon Stone wordt op Netflix niet geplaagd door strepen in beeld vanwege het vele heen en weer spoelen!