Er zit nog leven in de langverwachte Resident Evil-reboot. Maar die gaat er net iets anders uitzien dan we hadden gedacht!

Article continues after the ad

Revival

In het voorjaar van 2017 schreven we nog dat er een reboot van Resident Evil in de maak was. Maar sindsdien bleef het doodstil rondom de revival van de zombiereeks. Zou The Final Chapter uit 2016 dan toch echt het laatste hoofdstuk zijn? Nee, natuurlijk niet! Constantin, de productiemaatschappij achter de succesvolle Resident Evil-films, onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een televisieserie gebaseerd op de populaire gamereeks.

Creatief

In een interview met Variety onthult Martin Moszkowicz, de baas van Constantin: “Het belangrijkste is dat het creatief klopt. We willen de mensen niet meer van hetzelfde geven. Het wordt tijd voor een nieuwe, frisse aanpak.” Daar hoort bij dat Paul W.S. Anderson niet verbonden zal zijn aan de serie. Hij regisseerde de meeste films in de reeks, met uitzondering van Resident Evil: Apocalypse en Resident Evil: Extinction. Ook is onduidelijk of de serie opnieuw zal draaien om Alice. En zo ja, of Milla Jovovich dan terugkeert als de zombiejager!