Resident Evil

De reboot van Resident Evil heeft een flinke stap vooruit gezet. En dat betekent dat de opnames binnenkort van start kunnen gaan!

Duizelingwekkend

In het voorjaar van 2017 werd bekend dat er nog genoeg leven zat in de Resident Evil-reeks. Opvallend, want het jaar daarvoor verscheen het hoofdstuk met de veelzeggende titel Resident Evil: The Final Chapter. Maar waarom zou je stoppen als de films nog steeds een shitload aan geld opleveren? Zo bracht het ‘laatste hoofdstuk’ een duizelingwekkende 312 miljoen dollar op. En dat op een relatief bescheiden budget van 40 miljoen dollar! Zo was het idee voor een reboot van de reeks natuurlijk geen rocket science...

Article continues after the ad

 

Zombiejager

Hoewel het een tijdje akelig stil bleef rond de Resident Evil-reboot, heeft het project inmiddels een flinke stap vooruit gezet. Onlangs werd namelijk bekend dat Johannes Roberts de volgende film zou regisseren. Hij tekende eerder voor succesvolle horrorfilms als de haaienhorror 47 Meters Down en The Strangers: Prey at Night. Nu de opnames voor 47 Meters Down: The Next Chapter er bijna opzitten (er is zelfs al een teaser!), kan de productie begin volgend jaar al van start gaan. Helaas is nog niet bekend wie Milla Jovovich zal vervangen in de rol zombiejager Alice.