Goed nieuws voor de fans die dachten dat Resident Evil: The Final Chapter het laatste hoofdstuk was. De serie mag dan wel officieel afgelopen zijn, er wordt al hard gewerkt aan een reboot van de Resident Evil-reeks!

Article continues after the ad

Regisseur Paul W.S. Anderson, die de meeste films uit de Resident Evil-reeks voor zijn rekening nam, wist het zeker. De populaire horrorfilmreeks zou stoppen na Resident Evil: The Final Chapter. Maar geheel in lijn met het zombiethema van de films, is het einde nog maar het begin. De Duitse filmmaatschappij Constantin Films, die de rechten bezit van de franchise en ook de eerdere films produceerde, maakte op het filmfestival van Cannes bekend dat er een reboot van de serie in de maak is.

Zombieslachter

Helemaal verrassend is het ook weer niet. Het zogenaamde ‘laatste hoofdstuk’ van Resident Evil bracht veel geld in het laatje: niet minder dan 312 miljoen dollar, waarvan alleen al in China een duizelingwekkende 160 miljoen! Het is nog niet bekend of Paul W.S. Anderson terugkeert als regisseur en producent van de serie. Ook zijn er nog geen mededelingen gedaan of Milla Jovovich weer in de huid kruipt van de zombieslachter Alice.