In januari 2017 eindigt de indrukwekkende reeks van Resident Evil op dezelfde plek waar het ooit allemaal begon. Alice gaat terug naar Raccoon City.

Article continues after the ad

New York Comic Con

De bezoekers van New York Comic Con werden als eerste getrakteerd op deze langere trailer, die geen geheim maakt van het onderwerp van de allerlaatste Resident Evil-film. "Linksom of rechtsom komt de wereld tot een einde", horen we Dr. Isaacs (Iain Glen, Game of Thrones) zeggen. "De vraag is: eindigen wij daarmee ook?"

In Resident Evil: The Final Chapter gaat Alice (Milla Jovovich) terug naar Raccoon City, waar het ooit allemaal begon met de uitbraak van het t-virus en de bijbehorende neiging van mensen om in beestachtige zombies te veranderen. In dezelfde Raccoon City zou nu een geneesmiddel te vinden zijn, hoort Alice, die ook voor een portie ouderwetse wraak best een tripje naar de stad wil ondernemen.

Drama

Resident Evil: The Final Chapter betekent het einde van vijftien jaar aan videogames en zes bioscoopfilms. De productie ervan ging niet zonder slag of stoot. Vorig jaar belandde een stuntvrouw in coma na een ongeluk op de set, waarna men ook haar arm moest amputeren. Later kwam een stuntman zelfs om het leven toen een Hummer plotseling van een draaiend platform afgleed.

Resident Evil: The Final Chapter gaat op 26 januari 2017 in première.