René van der Gijp

Veronica Inside-analist René van der Gijp is niet verrast nadat hij afgelopen maandag te maken kreeg met drie gemaskerde mannen die met hamers zijn auto wilden binnendringen.

Article continues after the ad

Dat gaf 'Gijp' gisteren aan in Veronica Inside, waar de heren spraken over dit heftige incident. "Ik ben altijd heel voorzichtig, zal nooit ’s avonds door de stad lopen", geeft de analist aan.

Niet verrast

De goedlachse Gijp - die uitblinkt in hilarische anekdotes - schrok zich "de pleuris". Toch is hij achteraf gezien niet verrast. "Als ik uit eten ga in Amsterdam en ik parkeer mijn auto in een garage, dan neem ik de taxi heen en terug naar de auto. Ik houd er gewoon rekening mee dat dat kan gebeuren."


Relativeren

René kan naar eigen zeggen 'best begrijpen' dat men vanwege zijn rol in het (soms controversiële) programma tot zoiets in staat kan zijn. Of omdat ze het gemunt hebben op zijn fortuin. "Mijn Rolex, mijn auto of ik", zegt Gijp over waarom hij denk dat deze mannen dit probeerden. Collega Johan Derksen vindt niet dat René dit ook maar op enige manier moet relativeren en denkt niet dat mensen hem vanwege persoonlijke redenen aan zouden willen vallen. "Jij bent de populairste, jij bent de man van de lach. 80 procent van de mensen heeft een hekel aan Wilfred en ik lig ook niet goed.

Stil houden

Presentator Wilfred Genee wilde dit het liefst stil houden, gaf hij aan, maar het nieuws lekte voor de uitzending uit in het AD. "Dit valt niet weg te relativeren", zegt Wilfred. Gelukkig krijgt Gijp, die in februari ook al te maken kreeg met een inbraak, nu de nodige beveiliging van de politie. "Als er nu een door de straat loopt, licht de hele buurt op."