Wilfred Genee en René van der Gijp

Eerder liet Johan Derksen al weten dat hij stevig twijfelt aan zijn toekomst bij Veronica Inside na de racisme-thema-uitzending van afgelopen maandag. Hij vond het een "kutshow". Tafelgenoot René van der Gijp schaart zich achter Johan en haalt uit naar de presentator, Wilfred Genee.

Article continues after the ad

Zender Veronica houdt vol dat het programma, ondanks die grote spanningen achter de schermen, niet van de buis verdwijnt. Maar dat was vóór de nieuwe uitspraken van Gijp, die hij gisterenavond deed in RTL Boulevard. René verwijt Wilfred dat hij hem en Johan een beetje misleidde door twee gasten aan tafel te zetten, terwijl die normaal gezien op een bijzettafel achter hun eigen tafel zouden zitten. Zo gaat dat altijd met 'extra' gasten in VI.

Einde VI

Wat René betreft was maandag de laatste uitzending ooit. Hij is er helemaal klaar mee. "Het komt niet meer goed", zegt hij. "We werken twaalf jaar samen, verdienen een vorstelijk salaris en dan ga je ons zo neerzetten, zo van 'ik hoor hier eigenlijk niet bij', zo zijn we niet getrouwd. Dit komt echt niet meer goed." René wijst hier op de rol van Wilfred Genee, die vooral Johan erg hard aanpakte op zijn vermeende racistische grap terwijl hij zelf altijd het vuurtje opstookt en de heren uitspraken ontlokt. "We zijn duidelijk klaar met hem en wat ons betreft was gisteren de laatste uitzending."

Boos

"Als je je collega’s zo laat vallen, zo in de steek laat. Dat is heel slecht", vervolgt René, die Wilfred inmiddels al heeft ge-appt en gemaild. "Dit is niet zo snel oplosbaar. Ik ben zo teleurgesteld in dat ventje." Johan ziet zijn toekomst somber in na de actie van Wilfred. Datzelfde geldt voor Gijp. "Zonder Johan is er geen Veronica Inside, hij is het boegbeeld. We zijn twaalf jaar een team geweest. Dan is er één uitzending die zo cruciaal is voor Johan en dan ga je ons openlijk afvallen. Hoe slecht kan je zijn?"

Excuses

In een ander interview, met Shownieuws, lijkt de woede bij René alweer een klein beetje gezakt. "Ik moet wel zeggen dat het een onhandige manoeuvre is geweest van Wilfred. Maar met een ‘whiskeytje’ en een goede uitleg, zit er nog wel iets in. Hij is er zelf ook van geschrokken."

Aankomende maandag zou VI eigenlijk het seizoen afsluiten. Maar het is nog maar de vraag of die uitzending er überhaupt komt...