René van der Gijp

Een jaar geleden kreeg Veronica Inside-analist René van der Gijp de schrik van zijn leven. Drie mannen probeerden zijn auto binnen te dringen met hamers terwijl hij er nog in zat. René onthulde in de VI van gisteren dat hij één van de daders thuis opzocht.

Article continues after the ad

De heren bespraken de overal op de woning van PSV-aanvaller Eran Zahavi, waarbij zijn vrouw mogelijk zelfs werd vastgebonden en mishandeld. Toen kwam het gesprek ook op de drie mannen die René vorig jaar belaagden - iets dat hem toentertijd niet verraste

'Het zijn twintigers'

"Bertus Holkema (een beveiligingsexpert, red.) zei dat het een georganiseerde misdaad is. Het is geen georganiseerde misdaad. Het zijn twintigers", sprak hij uit ervaring. Een van René's belagers - een 20-jarige jongen - zocht contact met de analist.

Thuis opgezocht

"Ik ben het gesprek aangegaan met die jongen, want hij wilde zijn excuses aanbieden", vertelde 'Gijp' over de ontmoeting van vorige week. "Het was best wel triest. Daar zit dan een jochie van twintig jaar. Geen opleiding, geen werk, woont gewoon bij zijn moeder. Hij was ervan geschrokken, want hij heeft negen maanden vastgezeten."

Heftig

Allemaal heel heftig en emotioneel, zou je denken. Toch blijft René ook nu de nuchterheid zelve. "Bij mij is het ook mislukt natuurlijk. Het zou erger zijn als ze echt mijn hersens hadden ingeslagen."


Veronica Inside is elke maandag en vrijdag om 20:30 uur te zien op Veronica.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.