René le Blanc

Eerder deze week kwam SBS6-ster René le Blanc, één van de volkszangers uit de realityserie Ik Geloof In Mij, met een verontrustend berichtje: hij zat er helemaal doorheen en moest rust nemen vanwege alle media-aandacht. Nou, de vork zit toch iets anders in de steel, blijkt nu.

Article continues after the ad

"Ik zit de hele dag aan de telefoon voor interviews en andere zaken. Ik weet niet wat me overkomt", zei René in De Telegraaf. "Ik moet ’s ochtends mijn telefoon alweer aan de stroom hangen, omdat hij leeg is." Ook zei hij dat hij het noodgedwongen wat rustiger aan ging doen. Het werd 'm even te veel. Geruchten over een burn-out wijst hij echter naar het land der fabelen.

'Zwaar overtrokken'

"Vervolgens schrijft De Telegraaf dat ik ben ingestort, en vervolgens gaat het los in Shownieuws en op sociale  media. Dat is allemaal zwaar overtrokken. Ik ben kerngezond, voel me prima en zie er goed uit", onthult de volkszanger in een nieuw interview met De Gelderlander. De overweldigende media-aandacht rondom Ik Geloof In Mij gaat 'm echter niet in de koude kleren zitten. "Maar ik ben wel wat moe. Dat is niet zo gek als je ziet wat ik de laatste tijd allemaal meemaak."

'Niets van waar'

Ondanks de drukte, geniet René enorm van alle aandacht en aanbiedingen. "Er komt een platencontract aan en iets met filmmuziek, maar daar kan ik verder nog niets over vertellen. Het gaat hartstikke goed met mij." Het gaat zelfs zo hard, dat er een manager aan te pas moet komen om alles in goede banen te leiden. "Ik regel nu nog alles zelf, vanaf volgende week wordt dat overgenomen door een manager. Door al dat gepraat krijg ik wat last van mijn stem - ook daarom moet ik het rustiger aan doen. Toen ik dat ergens liet vallen, werd meteen geconcludeerd dat ik een burn-out zou hebben. Daar is dus niets van waar."