René le Blanc

Gordon is niet de enige BN'er met een Angela de Jong-ergernis. Ook Ik Geloof In Mij-ster René le Blanc heeft het niet zo op de AD-columniste na een column vol sneren.

Article continues after the ad

"René is ervan overtuigd dat hij een plekje in de Toppers verdient", schreef Angela een tijdje terug in een column waarin ze René en zijn optreden in de SBS6-realityshow belachelijk maakte. "Maar ondertussen ziet de kijker hem omkleden in een net te kleine camper, waarin hij moet bukken om een slok water te nemen, voor een optreden voor drie knikkebollende bejaarden. Net als je denkt dat het niet sneuer kan, wordt hij aangekondigd met de verkeerde naam." René heeft het ook gelezen en slaat terug.

'Ver beneden peil'

René, die laatst vooral in het nieuws kwam vanwege een burn-out-misverstand, reageert in een interview met de VARAGIDS (via Mediacourant) als volgt: "AD-columnist Angela de Jong schreef over mij een stuk dat niet klopte. Wees zo stoer om mij te bellen, denk ik dan, en vraag of het klopt." Nou, dat deed ze dus niet. "Nu publiceert zij een verhaal dat niet op waarheid berust. Ik vind dat ver beneden peil."

Angela de Jong in Op1

Dutch Engelbert

Waar René - die bekendstaat als de 'Dutch Engelbert Humperdinck' - waarschijnlijk op doelt? Deze tekst van Angela, vermoeden wij. "Als zijn nieuwe single uitkomt, krijgt hij een videoboodschap van de echte Engelbert. Tranen natuurlijk. Wat een eer. Alleen ziet hij niet wat de kijker later wel ziet: dat Engelbert op de aftiteling expliciet bedankt wordt. Tot zover de illusie dat Renés idool spontaan zijn medewerking verleende." Wij pakken er ondertussen nog een bak popcorn bij en wachten op een tegenreactie van Angela. Zou ze René alsnog gaan bellen?