René le Blanc

Nawww… René Le Blanc had al niet zo’n toffe week en nu wordt-ie ook nog in de maling genomen door een van zijn goede vrienden! ‘Gerard Joling’ vroeg hem namelijk als prank bij De Toppers…

Jeroen van der Boom imiteert Gerard Joling

Jeroen van der Boom was vandaag te gast bij Missie 538 Team Coen en Sander. De dj’s geven de zanger de opdracht om een collega te bellen en deze persoon te vragen op te treden met De Toppers. Het addertje? Jeroen moet daarbij Gerard Joling imiteren. De zanger weet zelf niet wie hij aan de lijn krijgt… Na een paar keer overgaan neemt uiteindelijk niemand minder dan de Ik Geloof In Mij-ster René Le Blanc op!

René Le Blanc bij De Toppers?

"Hey René, met Gerard Joling spreek je. Hoe is het ouwe trekveer?" begint Jeroen. René is zich van geen kwaad bewust en geeft netjes antwoord: "Hectisch, een rollercoaster, gekkenhuis, maar positief allemaal." Al snel komt ‘Geer’ ter zake: "Ik kom net bij [René] Froger vandaan. We hebben sinds de lockdown wat problemen gehad met Toppers in Concert. (…) Mijn vraag is: hoe is je repertoire in het Nederlands eigenlijk?" René grijpt die kans met beide handen aan: "Goed hé! Als ik met de Toppers mee ga doen, ga ik ook flink aan de bak, natuurlijk. Maar Nederlands repertoire moet zeker gaan lukken."

Article continues after the ad

"Ik moet eerst overleggen met de baas"

Vlak daarna heeft René – die het even wat rustiger aan moet doen – in de gaten dat het om een grap van Jeroen gaat! Jeroen zegt: "Ik hoop niet dat je me er aan gaat houden, want ik moet eerst overleggen met de baas." Als boetedoening trekt Jeroen zijn portemonnee om te doneren aan Missie 538, mits Coen en Sander eerst If I Tell You van René draaien, uiteraard.