Zanger René le Blanc en columniste Angela de Jong

René le Blanc vindt dat de er soms hele verkeerde beelden over hem worden gegeven. Zo is de zanger volgens hemzelf helemaal geen egotripper, zoals mensen, waaronder Angela de Jong, soms beweren.

Ik zie de berichten natuurlijk wel voorbijkomen, waarin mensen zeggen dat ik een kwal of een komediant ben”, vertelde René, die laatst nog te zien was in de VIP-editie van Ik weet er alles van, in een gesprek met Nieuwe Revu. “Maar iedereen die mij in het echt ontmoet, zegt meteen: ‘Ik vind jou een heel ander persoon dan op tv.’

'Zij kent mij niet'

Daarom nodigt René columniste Angela de Jong graag bij hem thuis uit, nadat hij al eerder reageerde op haar sneren.  “Zij kent mij niet als persoon, dus ik denk dan: als je iets over me wilt schrijven, bel me dan en kom langs. Dan weet je wie je voor je hebt.

Article continues after the ad

Andere regels

Er worden volgens de zanger soms “hele verhalen uit de duim gezogen”. “Dat ik een egotripper zou zijn of arrogant. Nou, ik stond net gewoon nog de tuin te vegen.” René vindt dat Ik Geloof In Mij zorgt voor een ander beeld. “Er wordt een programma gemaakt. Daarin gelden andere regels.” Misschien dat hij daarom aan zijn eigen realityserie begint.

Dankbaar

Ook laat René weten dat hij helemaal geen ‘air of praatjes’ heeft. “Dat weten mijn fans ook, want die gemeenschap groeit iedere dag. Dat zou niet het geval zijn als ik een kwal was toch? Ik ben dankbaar dat dit mij mag overkomen. Het laatste wat ik had zien aankomen, was dat ik op mijn 52ste nog BN’er zou worden.

Het nieuwe seizoen van Ik Geloof In Mij gaat zaterdag 14 augustus van start op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.