René Froger, kritiek, coronavirus

René Froger kreeg de afgelopen dagen flink wat haatreacties naar zijn hoofd geslingerd na zijn uitspraken dat door het coronavirus 'artiesten het hardst getroffen worden van iedereen' en dat 'ze geen ander werk kunnen doen'. In RTL Boulevard gaf de zanger vandaag een toelichting.

Article continues after the ad

"De hele entertainment- en evenementenbusiness in Nederland en mogelijk ook wereldwijd zijn hard getroffen door het coronavirus." Dat betekent echter niet dat René zelf in zak en as zit. "Persoonlijk zeur ik niet, maar er zijn wel een heleboel artiesten in Nederland die het gewoon vreselijk moeilijk hebben op dit moment", legt uit hij. "Zoals het nu is, staan wij helemaal achter in de rij tot we weer aan de slag mogen."

Specifiek beroep

Dat is toch een andere bewoording dan de zanger een paar dagen geleden gebruikte bij Shownieuws waar zoveel kritiek op kwam. "Er is gewoon niks weet je", zei hij toen in het programma. "En een artiest is niet iemand die morgen bij een boer kan gaan werken ofzo. Je hebt een specifiek beroep en daar heb je allemaal een opleiding voor genoten. Een artiest kan niet zonder publiek." Vooral de uitspraak dat hij geen ander werk kan doen, schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat en had niet misstaan in ons overzicht met 'domste celeb-reacties'.... Beau ging immers ook gewoon de straat op als vuilnisman.

Nare reacties

René Froger zal het goed bedoeld hebben, maar daar had Twitter geen boodschap aan. Daar vlogen (en vliegen nog altijd) de reacties de zanger om de oren, zie ter illustratie de opmerkingen hieronder. Dat is niet mals!