Rene Froger bij de Edisons 2020

We vertelden jullie gisteren al dat René Froger besloot zich te verdedigen tegen de haatreacties die volgden op zijn uitspraken over het coronavirus. Vandaag gaat de zanger nog dieper door het stof. Hij maakt namelijk publiekelijk excuses.

René Froger diep door stof vanwege corona-uitspraken

René Froger stelde eerder dat door de coronacrisis “artiesten het hardst getroffen worden van iedereen” en dat “ze geen ander werk kunnen doen”. Uitspraken die veel mensen in het verkeerde keelgat schoten... Gelukkig heeft René de kritiek ter harte genomen. Op Instagram gaat hij namelijk diep door het stof. In een lange post noemt hij zijn woordkeuzes “onhandig”. Ook stelt hij dat hij zijn uitspraken niet duidelijk had verwoord. Zodoende waagt hij nog een poging:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

GESTRUCTUREERD PRATEN IS NIET MIJN STERKSTE KANT Uit de media en via social media begrijp ik dat mijn uitspraken omtrent het Corona virus en het raken van de totale entertainment branche door mij niet duidelijk zijn verwoord. ‘Wij worden het hardst geraakt’ is zeker geen uitlating die betrekking heeft op mijzelf al kan het wel zo uitgelegd worden door onhandige woordkeuzes van mijn persoon. Wat ik wilde zeggen is dat wij met onze branche achter in de rij staan. Vele artiesten, toeleveranciers als geluids- en lichtburo’s, podiumbouwers, muzikanten etc. hebben niet de reserves die noodzakelijk zijn om dit te kunnen overleven. Het zal nog zeer lang duren eer dat wij weer iets mogen gaan doen omdat plaatsen waar groepen mensen samen komen waarschijnlijk besmettingsbronnen zullen zijn. Ik heb daar alle begrip voor, gezondheid is het allerbelangrijkste, maar wilde de noodkreet van onze branche verwoorden. Met de uitspraak van ‘Ik kan niet bij een boer gaan werken’ wil ik zeker geen minachtig tonen tegenover boeren en hun bedrijven. Ik bedoel daarmee te zeggen ik kan en wil niet zomaar iets anders gaan doen. Mochten mensen zich aangesproken en beledigd hebben gevoeld over mijn uitspraken bij deze mijn welgemeende excuses. Ik ben niet op zoek naar medelijden of zielig gevonden worden. Ik wil de nood in onze branche onder de aandacht brengen. Beter zeg ik maar even niets meer. Weer een les voor mij, schoenmaker blijf bij je leest. Ik bedoel het goed, weet wat ik wil overbrengen maar verwoord het vervolgens totaal verkeerd. Bij deze nogmaals mijn excuses!

Een bericht gedeeld door Rene Froger (@rene.froger) op

René Froger wilde nood in branche uitleggen

Wat René dus eigenlijk wilde zeggen is dat veel van zijn collega’s, waaronder ook toeleveranciers, podiumbouwers en muzikanten, niet over voldoende (financiële) reserves beschikken om de coronacrisis te overleven. Ook is het leed in zijn branche nog niet geleden… Zelf is hij echter niet op zoek naar medelijden. Hij wilde alleen de nood onder zijn collega’s aan het licht brengen. En dat is zeker niet onterecht… Kijk maar eens naar de ontslagen bij Talpa!

Article continues after the ad

Excuses René Froger worden geaccepteerd

Lang verhaal kort: René bedoelde het goed! Voor de mensen die zich beledigd hebben gevoeld, biedt de zanger echter zijn welgemeende excuses aan. Gelukkig voor René zijn de reacties op zijn post overwegend positief. Het lijkt er dus op dat hij zich ditmaal een stuk beter heeft uitgedrukt… In tegenstelling tot de corona-gekkies die we eerder al eens op een rijtje zetten.