Anne Hathaway in The Witches op HBO Max

Twee jaar geleden werd bekend dat Hollywood werkte aan een remake van The Witches. En nu deze film bijna uitkomt, kunnen we alvast genieten van de magische trailer!

Roald Dahl

In de zomer van 2018 schreven we al dat Robert Zemeckis (Back to the Future) had getekend voor een remake van The Witches. Sindsdien bleef het echter akelig stil rondom deze nieuwe verfilming van het geliefde kinderboek van Roald Dahl… tot nu! Zojuist werd namelijk bekend dat The Witches deze maand al uitkomt. Niet in de bioscopen (dat is zó 2019), maar bij HBO MAX!  En om dat te vieren, zette de Amerikaanse streamingdienst meteen de trailer online!

Heksenkring

Voor de fans van The Witches (het boek van Roald Dahl of de traumatische verfilming uit 1990) zal het allemaal bekend voorkomen: een weesjongetje en zijn grootmoeder stuitten op een duister complot van een heksenkring. Wanneer de titelmonsters dit ontdekken, veranderen ze het arme jochie in een muis. Maar de heksen ontdekken al snel dat ze nog niet van het heldhaftige tweetal af zijn!

Article continues after the ad


Anne Hathaway

Aan de cast zal het in ieder niet geval niet liggen: zo wordt de opperheks gespeeld door Anne Hathaway (Les Misérables). En zij is niet de enige Oscar-winnaar: in de grootmoeder herkennen we namelijk Octavia Spencer (The Shape of Water). Ook achter de schermen is er genoeg talent aanwezig: naast Robert Zemeckis in de regiestoel, schreef horrorheld Guillermo del Toro (Pan’s Labyrinth) mee aan het script. Kortom, dit wordt een horror-remake waar we voor de verandering eens echt naar uitkijken!

The Witches gaat op 22 oktober in première bij HBO Max. Het is helaas nog niet bekend wanneer de film te zien zal zijn in Nederland.