The Stand, CBS

We krijgen er weer een hele toffe dark fantasy-serie bij: Stephen King’s boekverfilming The Stand is in Nederland vanaf 3 januari te zien op Prime Video en AppleTV+. Negen weken lang komt er elke week een aflevering online.

Dit Steven King-boek uit 1978 is al eerder omgetoverd tot een mini-serie, voor ABC in 1994 met o.a. Molly Ringwald en Gary Sinise. Leuk detail: voor deze show heeft Stephen King een gloednieuw einde geschreven.

Dodelijk virus

Wanneer een dodelijk virus ontsnapt uit een legerbasis blijven er een aantal mensen over. Langzamerhand vormen zich twee fronten: die van de Mother Abagail (Whoopi Goldberg) in Nebraska, en die van de demonische Randall Flagg (Alexander Skarsgard) in Las Vegas. Een ultieme confrontatie komt steeds dichterbij.

Article continues after the ad

Net voor COVID-19

De regisseur en cast gaven in interviews al aan dat het plot van The Stand griezelig dicht bij de huidige realiteit ligt; het filmen werd slechts enkele dagen afgerond voordat COVID-19 in Amerika uitbrak.

Cast

De cast van de fantasieserie bestaat o.a. uit Whoopi Goldberg, Alexander Skarsgard, James Marsden, Amber Heard, Greg Kinnear, Henry Zaga en Owen Teague. Een recente toevoeging aan de cast is Ezra Miller, de fans van het boek kennen vast het personage Trashcan Man wel.

The Stand zie je vanaf 3 januari op Prime en AppleTV+