Seizoen 1 van The Alienist is vanaf 19 april te bekijken op Netflix. De psychologische thrillerserie zal wellicht in de smaak vallen bij fans van Black Mirror, Peaky Blinders en The Bridge.

Article continues after the ad

The Alienist

The Alienist speelt zich af in New York aan het einde van de 19e eeuw. Laszlo Kreizler (Daniel Brühl, een fantastische acteur uit o.a. Inglourious Basterds, Rush) is een briljante en obsessieve forensisch psycholoog (aka alienist) die wordt ingezet in de jacht op een brute seriemoordenaar. Hij krijgt hulp van illustrator John More (Luke Evans, The Girl on the Train) en van politiedetective in spe; Sara Howard (Dakota Fanning, American Pastoral). Check hieronder de intense trailer.

Grote namen

Naast een ongelofelijk goede cast, wordt de serie ook nog eens geregisseerd en geproduceerd door Jakob Verbruggen, die pareltjes als Black Mirror, House of Cards en The Fall op zijn naam heeft staan. The Alienist is sinds gisteren te zien op de Amerikaanse televisiezender TNT. Voor de Europese serie-fanaten verschijnt het tiendelige eerste seizoen gelukkig al op 19 april op Netflix.