Harrison Ford als Indiana Jones

Indiana Jones is levend en wel! Volgens Disney verschijnt de vijfde én laatste film over de beroemde avonturier in 2022. Mét Harrison Ford in de hoofdrol.

Er wordt al jarenlang gewerkt aan een nieuwe avonturenfilm over de stoere archeoloog, maar dat gaat niet zo vlotjes. Verschillende scripts werden al in de prullenbak gegooid, en toen men wél tevreden was over het verhaal kwam het coronavirus om de hoek kijken.

De tijd staat niet stil dus hoofdrolspeler Harrison Ford tikt ondertussen óók bijna de 80 aan. Je kunt je afvragen of Indiana Jones 5 nog wel een goed idee is met Ford als Dr. Jones. Zelf moet Harrison Ford er trouwens niet aan denken om vervangen te worden door een andere acteur!

Article continues after the ad

Indiana Jones 5 wordt geregisseerd door James Mangold (Ford Vs. Ferrari, Logan) en gaat waarschijnlijk over de ‘goudtrein van Wałbrzych’. Volgens geruchten verstopten de nazi’s in de Tweede Wereldoorlog een trein die was volgeladen met gestolen goud en kunstwerken. Hoewel het totaal onduidelijk is of deze trein echt bestaat doorzoeken amateurschatgravers regelmatig grotten in Polen; soms met dodelijke afloop!

De terugkeer van Indiana Jones!

Harrison Ford heeft een terugkeer als Indiana Jones altijd toegejuicht. Hij beseft zelf ook wel dat hij geen intense actiescènes meer kan opnemen, maar volgens de acteur zijn die ook niet per se nodig. “Wat ik interessant vond aan Indiana Jones is dat hij slim, moedig én soms bang was… Toch wist hij te overwinnen én de gevaren te overleven. Dat kan ik nog steeds!”

Als alles volgens plan verloopt verschijnt Indiana Jones 5 in juli 2022 in de bioscoop. Dat is écht het jaar waarin Harrison Ford 80 wordt, dus dan lijkt het ons ook wel mooi geweest.