Rein in Married at First Sight

Het huwelijk van Rein en Danny liep uit op een pijnlijke scheiding, zo hebben we gisteren kunnen zien in de heftige allerlaatste aflevering van Married at First Sight. Wij belden met Rein om terug te blikken op zijn MAFS-avontuur én de afwijzing van Danny.

Lees hier ook ons interview met MAFS-kandidaat Lars.

De energieke Haarlemmer werd gekoppeld aan de Limburgse chocolademaker Danny. Hun huwelijk ging in eerste instantie voortvarend van start, maar gaandeweg kwamen er scheurtjes. Uiteindelijk wilde Rein niet scheiden, maar Danny wel. "Ik had destijds wel moeite om dat te verwerken", vertelt Rein openhartig.

Hoe is het fout gegaan?

De laatste opnames vonden vier maanden geleden plaats. Rein heeft de uitslag deels al een plekje gegeven, maar ging na dat beslismoment een "soort van rouwproces" in. "Je gaat iets loslaten wat je heel intensief beleefde. Dat resulteerde bij mij in slecht slapen. Je bent er continu mee bezig."

Article continues after the ad

De breuk

Rein geeft aan dat hij denkt dat Danny te gefixeerd was op het beslismoment. "Hij was bij mij een soort checklist aan het afvinken om maar voor die datum een keuze te kunnen  maken. Ik dacht juist: we gaan gewoon niet scheiden en gaan daarna rustig uitzoeken wat er speelt tussen ons." En dan was er ook nog een 'incident'.


Daar werd in het programma al naar gehint, maar het bleef een beetje vaag. Ook tegenover ons wil Rein niet uit de school klappen. Hij houdt het beschaafd. "Op een gegeven moment kwam er een punt dat we elkaar niet meer begrepen en belandden we in een vicieuze cirkel", legt hij uit. "Hij was natuurlijk ook druk met zijn winkels, ik met mijn verbouwing. Dat hielp al niet mee. En onze communicatie via Whatsapp ging vervolgens niet zo lekker..."

Het contact tussen Danny en Rein

Wij vroegen ons, schaamteloos nieuwsgierig als we zijn, natuurlijk af of Rein Danny nog wel eens spreekt. Nee, zo blijkt. We hoeven niet meer te rekenen op een liefdeshereniging. "Danny en ik hebben bewust geen contact meer gehad. Op latere voet willen we nog wel eens in gesprek gaan hoor. Maar voor nu moeten we even de basis vinden bij onszelf en het een en ander verwerken."

Het experiment

Spijt van het experiment heeft 'ie absoluut niet. Sterker nog: hij zou zo weer meedoen! De wetenschappelijke match met Danny snapt hij ook nog steeds. "Qua uiterlijk was het niet mijn type, maar we voelden wel meteen een klik." Toch vraagt hij zich af of Danny eigenlijk wel klaar was voor dit hele avontuur.


Rein vond Danny nog erg onzeker en merkte dat hij steeds naar bevestiging zocht. "Had hij dit experiment wel moeten doen? Ik heb het Danny eens gevraagd en hij zei dat 'ie er echt klaar voor was, maar ik kreeg de indruk van niet."

Hoe is het nu met Rein?

Rein blikt terug op een hectische periode en noemt alle reacties die de afgelopen tijd op 'm afkwamen "bizar". In positieve en negatieve zin. Hij kreeg veel verwijten op sociale media, dat 'ie alleen maar voor de fame mee zou doen. Dat ontkent hij stellig. Ook zijn bestie Petra kreeg meer dan eens de nare volle laag van sociale media. Gelukkig kreeg hij ook veel positiviteit op zich af. Ook in... romantische zin. "Ik krijg berichten van vrouwen als 'Was je maar hetero!' en 'Ik heb nog een leuke broer, is hij niet iets voor jou?'"

Alle leuke broers van Nederland hoeven niet massaal te DM'en. Een nieuwe liefde? Daar is Rein "totaal niet mee bezig".