Wie deze zomer naar The Incredibles 2 is geweest en niet al te laat kwam, die heeft ook vast de prachtige Pixar-short Bao gezien. De dame achter dit drie minuten durende meesterwerkje was al de eerste vrouw die een Pixar-short mocht regisseren, en nu gaat deze Domee Shi ook een volledige Pixar-film maken. Dit vertelde zij in een interview met de Amerikaanse website Deadline.com.

Article continues after the ad

 

Eerste vrouwelijke Pixar-regisseur?

Het is nog niet bekend waar deze film over zal gaan, of dat Shi de film in haar eentje gaat regisseren. Mocht dat het geval zijn, dan wordt ze de eerste vrouwelijke regisseur van een lange Pixar-film. Tot nog toe is Brave-regisseuse Brenda Chapman de enige dame die een Pixar-film heeft gemaakt. Zij werd echter tijdens de opnames ontslagen en vervangen door Mark Andrews. Wel heeft ze nog een vermelding gekregen als co-regisseuse.

 

Bao betekende Boehoe in de Bioscopen

Voor Pixar-fans is het in elk geval goed nieuws dat de regisseuse van Bao nu in een avondvullende animatiefilm mag laten zien wat zij kan. Het ontroerende filmpje zorgde wereldwijd voor volop tranen in de zaal voordat de hoofdfilm zelfs maar was begonnen, een unicum!