Na het succes van It is het werk van Stephen King weer helemaal hot. Het volgende boek staat op het punt staat verfilmd te worden is The Tommyknockers!

Article continues after the ad

Hoge prijs

The Tommyknockers is gebaseerd op de gelijknamige roman van Stephen King uit 1987. Hierin ontdekt een schrijfster een buitenaards schip dat vlakbij haar landgoed is neergestort. Het contact met het ruimteschip heeft een vreemde uitwerking op haar en op andere mensen. Zo ontwikkelen ze speciale gaven en worden ze bijzonder innovatief. Maar het zou natuurlijk geen Stephen King-verfilming als ze daarvoor niet een hoge prijs zouden moeten betalen… Het verhaal werd in 1993 bewerkt tot een miniserie (zie onderstaande trailer), maar binnenkort volgt er een bioscoopfilm!

Horrorhits

Dit weekend werd bekend dat Universal de rechten heeft opgekocht van The Tommyknockers. En om de film een succes te maken, hebben ze niemand minder dan James Wan aangetrokken als producent. Hij is als regisseur verantwoordelijk voor horrorhits als Saw en The Conjuring. Het is nog niet bekend of hij ook voor The Tommyknockers plaats zal nemen in de regiestoel. Stephen King zelf vond het zelf trouwens een waardeloze roman, dus hopelijk wordt dit een zeldzaam gevalletje ‘de film is beter dan het boek’!