DC werkt momenteel aan een serie gebaseerd op hun horrorstrip Swamp Thing. En voor de pilot hadden ze geen betere regisseur kunnen strikken!

Article continues after the ad

Horroricoon

Er zijn weinig regisseurs die zo bepalend zijn geweest voor de moderne horrorfilm als James Wan. Hij brak door met de instant-horrorklassieker Saw en stond ook aan de wieg van de razend populaire The Conjuring-reeks. In mei werd bekend dat dit horroricoon zou optreden als uitvoerend van de tv-serie Swamp Thing. Maar volgens de laatste berichten heeft Wan ook getekend voor het regisseren van de pilot!

Explosie

Swamp Thing is gebaseerd op de cultstrip van DC. Hierin verandert een wetenschapper in een monster nadat hij door een explosie in zijn laboratorium is blootgesteld aan mysterieuze chemicaliën. Hij trekt zich terug in het moeras, waar hij op zoek gaat naar een kuur om weer mens te worden. Wan zal de pilot samen met Deran Sarafian regisseren. Hij werkte eerder als regisseur aan hitseries als Buffy the Vampire Slayer, Lost en House.

Craven

Dat een goede regisseur nog geen garantie is voor succes, bewees Wes Craven. Deze regisseur van horrorhits als A Nightmare on Elm Street en Scream beet zijn tanden in 1982 stuk op de verfilming van de strip. Dat weerhield DC er niet van om zeven jaar later een vervolg uit te brengen. De trailer voor het lekker maffe The Return of Swamp Thing kun je hieronder bekijken!

Swamp Thing zal volgend jaar te zien zijn via de streaming-service van DC.