Ook al laten de trailers voor de live action versie van The Lion King zien dat deze film heel trouw zal zijn aan het origineel, toch zal deze nieuwe versie op meerdere manieren verschillen van de geliefde animatie-versie uit 1994. Regisseur Jon Favreau heeft nu onthuld welke dieren in deze live action update het meest zullen verschillen van de originele versies: de drie hyena's Banzai, Ed en Shenzi hebben een flinke make-over gekregen.

Article continues after the ad

Geen olifantenkerkhof meer?

“De hyena's moesten flink veranderen”, zo vertelt de filmmaker aan het Britse tijdschrift Empire. “Zij kwamen niet overeen met het fotorealisme. Een hoop van de dingen om hen heen waren erg gestileerd”. Hiermee hint Favreau er ook meteen op dat de drie roofdieren in de nieuwe versie niet meer een olifantenkerkhof als uitvalsbasis hebben. Want waar zou hij anders naar refereren als hij het over “de dingen om hen heen” heeft?

 

Duister drietal

Twee van de drie hyena's zullen in de nieuwe versie ook nieuwe namen krijgen; Shenzi heeft nog steeds dezelfde naam, maar Ed en Banzai zijn omgedoopt tot Kamari en Azizi. In de trailers valt al een paar keer een glimp op te vangen van dit duistere drietal, en ze zijn er behoorlijk dreigend uit.

In april liet Jon Favreau, die in 2016 al op succesvolle manier een live-action versie van Disney’s Jungle Book maakte, al weten dat hij de kijker zal verrassen met zijn nieuwe versie van de Disney-klassieker. Nu heeft hij alvast één van de grote verschillen onthuld, maar in de aanloop naar de première op 17 juli zal er vast nog veel meer naar buiten komen.