Kapitein Jack Sparrow is terug van weggeweest!

Het vijfde deel van de filmreeks Pirates of the Caribbean is donderdag in de Nederlandse bioscopen geopend met meer dan 62.000 bezoekers en een opbrengst van 611.000 euro. Hiermee zet de film de beste opening uit de Pirates-franchise op zijn naam!

Record

Naast de beste opening uit de Pirates of the Caribbean-reeks, heeft de film de op één na beste opening van een Disney-titel ooit. Alleen Star Wars 7: The Force Awakens trok op de eerste dag meer bezoekers. Drie van de vijf bioscoopgangers in Nederland kochten op Hemelsvaartsdag een kaartje voor Pirates of the Caribbean 5. Dat heeft distributeur Disney op het festival van Cannes bekendgemaakt.

Top 5

In het totaallijstje van beste openingsdagen in Nederland ooit belandt Salazar’s Revenge op de vijfde plaats. Hier eindigt kapitein Jack Sparrow achter Star Wars 7, Harry Potter 6 en 7 en de laatste Bond-film Spectre.

Spookschip

In Salazar’s Revenge keert Johnny Depp na zes jaar terug als de beschonken piraat Jack Sparrow. Hij wordt dit maal achternagezeten door de geest van zijn oude aartsvijand Captain Salazar (gespeeld door Javier Bardem), die ontsnapt is uit de Devils Triangle.

Sparrows enige redding is om de legendarische drietand van Poseidon te vinden om Salazar en zijn bemanning te verslaan. Hij wordt hiervoor vergezeld door Henry en Carina Smyth (Kaya Scodelario), de briljante en beeldschone astronoom.

Part of the crew

Ook aan boord deze film: Geoffrey Rush als Barbossa, Stephen Graham als Scrum, Kevin McNally als Gibbs, Orlando Bloom als Will Turner en Keira Knightley als Elizabeth. Salazar’s Revenge wordt geregisseerd door Joachim Rønning en Espen Sandberg en is een productie van Jerry Bruckheimer.

De film draait momenteel in meer dan 120 Nederlandse bioscopen.

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.