Recensie Zero Chill

De personages in de nieuwe Netflix-serie Zero Chill begeven zich letterlijk op glad ijs. Dankzij enkele interessante verhaallijnen maakt deze brave jeugdserie geen uitglijder.

Deze recensie is gebaseerd op de eerste zes afleveringen.

De familie MacBentley brengt veel tijd door op het ijs. Kayla is een duo kunstschaatsster met haar beste vriend. Haar broer Mac blinkt uit in ijshockey. Dan verhuizen ze van Canada naar Engeland om Macs droom van een ijshockeycarrière waar te maken, maar daarvoor moet Kayla haar beste vriend achterlaten.

Ontgroening

Kayla en Mac proberen allebei hun weg te vinden in Engeland. Mac ontmoet zijn nieuwe trainer Anton Hammarström en ondergaat een ontgroening van zijn nieuwe teamgenoten. De pranks die de jongens op elkaar uitvoeren zijn lekker braaf en vanaf dat moment merk je dat de serie zich richt op jonge kijkers.

Article continues after the ad

Nieuwe vriendschappen

Ook Kayla worstelt met haar nieuwe leven. Ze heeft geen schaatspartner meer en haar beste vriend lijkt haar ook nog in de steek te laten. Die eenzaamheid duurt niet lang. Ze raakt al snel bevriend met Sky, die ze leert kennen in de kantine van de schaatsbaan. Ook ontmoet ze Ava, een kunstschaatstalent die eigenlijk veel liever ijshockey wil spelen.

Verwarrende connecties

Er worden in één klap veel personages geïntroduceerd, terwijl niet meteen duidelijk wordt hoe alle relaties liggen. De MacBently’s kennen Anton al, Ava blijkt zijn dochter te zijn en ook Macs teamgenoot Bear en Kayla's nieuwe vriendin Sky hebben een verleden. Dit zorgt in het begin voor wat verwarring.

Bevoorrechte tieners

De verhaallijnen van Sky, Ava en Bear zijn daarentegen wel erg interessant, maar worden te weinig uitgediept. De problemen van Mac en Kayle krijgen de meeste aandacht en die stellen niet heel veel voor. Want heb je het echt zo slecht als je grootste probleem is dat je niet kunt schaatsen met je beste vriend? De twee komen daardoor soms lichtelijk arrogant en niet heel sympathiek over. 

Opbloeiende ouders

In tegenstelling tot de tieners zijn alle ouders erg sympathiek. Ze worden voor de verandering niet weggezet als beschamende wezens die hun kids alleen maar in de weg zitten. De ouders van Kayla en Mac willen het beste voor hun kinderen, maar vooral coach Anton bloeit op naarmate de serie vordert. Hij krijgt een steeds betere band met zijn dochter Ava en het is mooi om deze groei te zien.

Originele jeugdserie

Zero Chill is een serie voor jonge kijkers. Vanwege de interessante verhaallijnen, die ook serieuze thema's behandelen, biedt de jeugdserie wel meer diepgang dan bijvoorbeeld een aflevering van iCarly. Het is ook een stuk onschuldiger dan Fate: The Winx Saga of Riverdale. Dat maakt de Netflix-serie leuk voor een grotere doelgroep.

Conclusie

Voor iedereen boven de achttien zal Zero Chill wat braaf aanvoelen, maar dat is ook niet gek voor een jeugdserie. Als je daar doorheen prikt, kijk je naar een aangename Netflix Original met interessante verhaallijnen. De mooie beelden van kunstschaatsen en ijshockey zijn daarbij nog een heel fijn pluspunt.

Zero Chill is te zien op Netflix.

Netflix heeft nog meer leuks voor de jonge kijkers.