The Lovebirds

Samen een traumatische gebeurtenis beleven kan je als koppel dichter bij elkaar brengen, hoor je wel eens. In het geval van Leilani (Issa Rae) en Jibran (Kumail Nanjiani) staat één ding vast: aan de kracht van dat trauma zal het niet liggen.

De ‘lovebirds’ uit de titel zijn intussen een paar jaar samen en in die tijd zijn de irritaties onderling zwaarder gaan wegen dan hun goede chemie. Net als ze tijdens een autorit tot de conclusie komen dat het beter is om het hierbij te laten wat hun relatie betreft, rijden ze een fietser aan.

Op de vlucht

Alsof dat nog niet erg genoeg is, wordt hun auto gecommandeerd door een politieagent, die de achtervolging op de intussen opgekrabbelde fietser inzet. Maar als deze man de fietser morsdood rijdt, blijkt duidelijk dat er iets niet klopt aan oom agent en slaan Leilani en Jibran op de vlucht. In paniek omdat ze nu zelf schuldig aan die moord lijken, proberen ze uit te zoeken wat hier aan de hand is.

Kolder

Als je dit allemaal zo leest, lijkt The Lovebirds wel een huiveringwekkend thrillerdrama, maar dit is toch echt een onvervalste comedy in de sfeer van Date Night en Game Night: kolder met een duo wiens liefde op de proef wordt gesteld met een nacht vol amateur-speurwerk en botsingen met allerlei gespuis. En het is nog een erg grappig exemplaar binnen dit subgenre ook.

Article continues after the ad

Komische kracht

The Lovebirds moet het niet hebben van zijn misdaadplot, want dat is een ratjetoe van chantage, verraad en gedoe rondom een bijzonder suf geheim genootschap. Maar het geplaagde duo heeft genoeg komische kracht en geslaagd samenspel om dat te ontstijgen.

Grappige gaven

Hoofdrolspelers Issa Rae en Kumail Nanjiani, die ieder apart hun grappige gaven laten zien in hun comedyseries Insecure en Silicon Valley, klikken samen erg goed. Een stel dat net uit elkaar is en toch een halve dag en nacht met elkaar zit opgescheept, kibbelt uiteraard heel wat af, maar het wordt nooit gezeur en geen van tweeën gaat over de irritatiegrens heen.

Prettig gezelschap

Sterker nog: hun gevit op elkaar is zo leuk geschreven dat het voor de beste grappen zorgt. De personages zijn aan elkaar gewaagd en ook al gaat de film zeker niet diep: het worden mensen die geloofwaardig genoeg zijn om probleemloos alle dolle gebeurtenissen mee door te komen.

Toffe vogels

The Lovebirds stond op de planning om in de bioscoop te verschijnen vlak voordat de corona-uitbraak daar een eind aan maakte en zo belandde hij op Netflix. Dat levert altijd het gevaar op dat hij verdwijnt in het enorme aanbod daar, maar het is zeker de moeite waard om hem eruit te vissen voor een amusant anderhalf uur.

The Lovebirds is te zien op Netflix.

Wil je nog meer lachen? Kijk dan Space Force.