Hoe kon het ook anders dat Harry Potter-spin off Fantastic Beasts and Where to Find Them een hit zou zijn. Na een opbrengst van 812 miljoen dollar aan de box office, kreeg de reeds aangekondigde sequel groen licht. Nu, twee jaar later, is dit vervolg er in de vorm van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald.

De vorige film eindigde met het oppakken van de tover-nazi Gellert Grindelwald (Johnny Depp). Zoals de titel (en trailer) al doet vermoeden - ontsnapt die creep vrij snel. En omdat Newt Scamander (Eddie Redmayne) zo doeltreffend was bij Grindelwalds arrestatie wordt onze beestenbuddy gevraagd er opnieuw achteraan te gaan door een verrassend jonge Albus Dumbledore (Jude Law).

 
Potter-bedenker J.K. Rowling schreef zelf het scenario en stopt het helaas iets te vol. Zo krijgen we weer een nodeloos optreden van een nieuw fabelwezen dat niets met de rest van het verhaal te maken heeft. Toch moeten we de die hard-fans gelijk gaan geven. Het is weer heerlijk ronddwalen in haar wereld en ook deze film ziet er prachtig uit. Fantastic Beasts 2 is tot in de puntjes verzorgd, inclusief puike acteurs, steengoede CGI, dito kostuums en een spannend verhaal. Wat willen jullie nog meer, Potterheads?

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald draait vanaf 15 november in de bioscoop.

Article continues after the ad